09-03-2022 04:31 PM
Czy w tej lodówce wentylator działa cały czas ? Jest to dość irytujące, nie jest on może jakiś strasznie głośny ale wyraźnie go słychać zwłaszcza jak panuje cisza w domu. Mam kuchnie połączona z salonem, starej lodowki nie było wogole słychać jakbym wiedział, że ta będzie szumieć 24h/dobę napewno bym jej nie kupił. Czy w tej lodówce obraca się uszczelki o 180 stopni a jeśli tak to jak to sprawdzić czy została przełożona bo nie było mnie w domu jak ją montowali ?
09-03-2022 07:58 PM
@TakToJaa Dzień Dobry
Uszczelki powinny zostać obrócone o 180 stopni, przy zmianie kierunku otwierania drzwi. Jeśli tego nie zrobimy, może być widoczna nieszczelność (np. szron w okolicach uszczelki). Sama praca wentylatora nie jest objawem usterki, a jego praca jest sterowana automatycznie.
14-01-2024 10:08 AM
Dzień dobry, mam ten sam problem, uważam ze lodówka nie powinna cały czas „buczeć”, jest po prostu za głośno. Jeśli wentylacja jest sterowana automatycznie, to czy lodówka jest wadliwa, ze działa cały czas?
14-01-2024 10:30 AM
@Karlinnee Dzień dobry
Lodówka powinna się co jakiś czas wyłączać jak osiągnie zadaną temperaturę.
Pytanie czy ta temperatura jest osiągalna? Czy uszczelki wszędzie dobrze dolegają?
23-01-2024 10:11 AM — edytowano 23-01-2024 10:51 AM
Dzień dobry, dziękuję za odpowiedź.
Po dłuższym użytkowaniu lodówki stwierdzam, że jest to głośna praca nie wentylatora, a samego silnika. Pracuje on tak głośno około 20 min, potem ciszej kolejne 20 min, i potem bezgłośnie kolejne 20 min. Taki cykl pracy jest niezależny od tego, ile jest produktów w lodówce i czy jest otwierana czy nie. W załączeniu nagranie. Według mnie jest to za głośno, a na pewno nie do akceptacji w kuchni otwartej na salon. Ostatnią tak głośno pracującą lodówką, z jaką miałam do czynienia, był Mińsk mojej mamy z lat osiemdziesiątych Za tę cenę spodziewałabym się cichej pracy przez większość część czasu, szczególnie ze opinie innych użytkowników na temat cichości pracy tego modelu są bardzo dobre. Stąd mój wniosek, ze jest tu jakaś wada. Jeśli sytuacji nie da się rozwiązać, prawdopodobnie sprzedam lodówkę i już nie kupię kolejnej firmy Samsung 😕
Pozdrawiam
Ps. Nagrania:
12-07-2024 10:17 AM
Update do mojej wcześniejszej wypowiedzi: Po wymagającym sporej ilości maili "ping-pongu" z działem gwarancji (nie poddawać sie!) udalo mi sie wywalczyc wizytę serwisanta w ramach gwarancji. Serwisant był bardzo profesjonalny, przede wszystkim przyniósł nowy wentylator i bez głębszego przygladania sie sprawie w pierwszej kolejności go wymienił. Nowy wentylator chodził od razu o połowę ciszej. Dla potrzeb serwisu lodówka została wyjęta z zabudowy, a potem ponownie wstawiona. Po wstawieniu głośność spadła o kolejne 10 pkt proc. Obecnie, po 6 miesiącach użytkowania (i 3 mies. po serwisie) mogę powiedzieć, ze zapominam o tym, ze lodówka w ogóle jest - stała sie praktycznie niesłyszalna. Jedyne więc, co mogę poradzić osobom w podobnej sytuacji, to probowac wszystkiego: wymiany wentylatora, innego ustawienia lodówki, lub dać jej jeszcze chwile czasu na ustabilizowanie pracy... u mnie na szczęście zadziałało.