Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka WW70J4273MW/EO wada fabryczna bębna

(Temat utworzony: 08-02-2022 11:08 PM)
634 Wyświetlenia
mateusz_s1
First Poster
Opcje

Witam,

Poszukuję informacji czy może ktoś z obecnych tutaj osób spotkał się z podobną sytuacją. Borykam się z problemem huczących łożysk na wale bębna. Po diagnozie i wymianie uszkodzonych łożysk wraz z uszczelniaczem (uszczelniacz był wyrobiony z jednej strony i przepuszczał wode, co spowodowało uszkodzenie łożyska) problem ustąpił, lecz jednak nie na długo. Huczący będen ponownie powrócił i po oględzinach zauważyłem znów nietrzymający szczelności uszczelniacz z mocno wyrobioną z jednej strony wargą (również jak było w przypadku oryginalnego montażu).  Przyglądąc się obudowie bębna zauważyłem ewidentny brak współosiowości otworów pod wałek (jak na zdjęciach), co prawdopodobnie powoduje nierównomierne osadzenie uszczelniacza i jego szybkie zużycie. Czy miał ktoś z Państwa podobną sytuację? Próbowałem wytłumaczyć to działowi serwisowemu, iż nie jest to wada spowodowana zużyciem i czasem, lecz jest to ukryta wada fabryczna. Niestety pralka jest już po gwarancji, więc odmówiono mi naprawy na koszt producenta.

Z góry dziękuję i pozdrawiam, Wada fabryczna obudowy bębnaWada fabryczna obudowy bębna

0 Like
1 Odpowiedz
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mateusz_s1  Witam

Niestety w tym przypadku jeżeli minęło dwa lata pralkę będzie można naprawić pogwarancyjnie odpłatnie