Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka Samsung WD80K52E0ZX nie działa AddWash

(Temat utworzony: 03-10-2019 10:23 PM)
5804 Wyświetlenia
Ewela1
First Poster
Opcje

Witam! Posiadam podany model pralki, chciałam użyć funkcji AddWash ale po zatrzymaniu pralki na przycisk start /pauza i naciśnięciu przycisku drzwiczek AddWash drzwi się nie otwierają tylko słysząc "klik" i są tak jakby zablokowane, pralka dziś do mnie przyjechała nie dość że powgniatana to jeszcze nie działa

😕 zawiodłam się bo wydając 3 tysięce złotych liczyłam na brak jakiś wpadek... 

0 Like
26 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jurekkk  w tym przypadku nic więcej nie doradzimy, tylko serwis może wykonać profesjonalną naprawę.  Oczywiście może Pan próbować sił .

0 Like
Jurekkk
Apprentice
Opcje
W moim przypadku problem pochodzil z zakamienionej grzalki. Robila zwarcie i pralka zamykala o otwierala rygiel. Po wymianie na nowa grzałke problem ustąpił. Naprawilem sam. Koszt 40 zł.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jurekkk  Dziękujemy za informacje,  dobrze że wszystko działa 

0 Like
KarlaSad
First Poster
Opcje

Dzień dobry

Mam pytanie czy można wymienić drzwi pralki ecobubble z Addwash na zwykłe bez dodatkowych małych. Pralka nie chce prać bo albo pokazuje że drzwiczki Addwash są niezamknięte albo sama się wyłącza.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Odpowiedzialny jest za to czujnik zamknięcia drzwiczek. Jeśli będzie podawał informacje otwartych drzwiczek do sterownika , to pralka nie wystaruje, lub będzie się sama wyłączać.
KarlaSad
First Poster
Opcje

Dzień dobry. Drzwi Addwash są ewidentnie zepsute, nie można było ich otworzyć, zblokowały się z jednej strony, a jak w końcu się otworzyły to wypadły z zawiasu, teraz wszystko jest na miejscu, ale pralka nie działa, nadal pokazuje że drzwiczki Addwash są niezamknięte, więc pozostaje chyba tylko wymiana, więc ponawiam pytanie czy można wymienić je na takie bez Addwash.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Przy wyrwaniu drzwiczek mógł uszkodzić się czujnik który nie uruchomi pralki jesli będzie zepsuty, lub widział otwarte drzwiczki. Podsyłam link do duzego sklepu z tego typu akcesoriami myślę że jeśli by pasowały to nie będzie sprawiać żadnego problemu.
https://north.pl/?cd=710057225&ad=38785334524&kd=north&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwyJqzBhBaEiwAWDRJVJ...