Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka Samsung WD80K52E0ZX nie działa AddWash

(Temat utworzony: 03-10-2019 10:23 PM)
5815 Wyświetlenia
Ewela1
First Poster
Opcje

Witam! Posiadam podany model pralki, chciałam użyć funkcji AddWash ale po zatrzymaniu pralki na przycisk start /pauza i naciśnięciu przycisku drzwiczek AddWash drzwi się nie otwierają tylko słysząc "klik" i są tak jakby zablokowane, pralka dziś do mnie przyjechała nie dość że powgniatana to jeszcze nie działa

😕 zawiodłam się bo wydając 3 tysięce złotych liczyłam na brak jakiś wpadek... 

0 Like
26 Odpowiedzi
EwaK
Hotshot
Opcje

Cześć @Ewela1czy zgłosiłaś uszkodzenie jako uszkodzenie transportowe? Opakowanie było uszkodzone? Przykro mi, że doszło do takiej sytuacji. Jeżeli chodzi o AddWash, pralka podłączona jest bezpośrednio do gniazda z uziemieniem, czy może przez przedłużacz? Kiedy próbowałaś otworzyć drzwi? Na jakim etapie i przy jakiej temperaturze? Nie masz włączonej blokady rodzicielskiej?

Ewela1
First Poster
Opcje

Zgłoszenie poszło do rozpatrzenia. Pralka jest podłączona pod uziemieniem bezpośrednio do gniazda, nie ma blokady rodzicielskiej, program "codzienne" na 1 etapie prania i jest kontrolka czerwona koszulka z plusem czyli że jest możliwość otwarcia AddWash, temperatura prania 60 stopni. Nie działa te otwieranie AddWash. Gdybym wiedziała że będą takie problemy wogole by nie zakupiła tego sprzętu. 

0 Like
Ewela1
First Poster
Opcje

Ogólnie ja podejrzewam że ta pralka jest uszkodzona możliwe że poszła elektronika zwłaszcza że wgiecenia są bardzo mocne, cały styropian był więc to na pewno nie było wina transportu ani wniesienia (wykupiłem dodatkowe usługi) ona musiała być już uszkodzona jak wyszła z fabryki do tego we filtrze była taśma i woda też dla mnie dziwne że w nowej pralce jest woda i tasma. 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Ewela1 zmniejsz temperaturę prania i wtedy sprawdź działanie drzwiczek. AddwaWash nie będzie się otwierał po osiągnięciu przez pranie 50 stopni. Woda w nowej pralce jest w pełni normalna. Urządzenia są testowane przed wypuszczeniem na rynek.

0 Like
vistoff
First Poster
Opcje

mam taki sam problem. Po wciśnięciu Start/pause, pranie się nie kontynuuje.  

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@vistoff Cześć, w pierwszej kolejności doprecyzuj jaki model urządzenia posiadasz. Czy podłączyłeś pralkę bezpośrednio do gniazdka z uziemieniem? Czy sytuacja ma miejsce niezależnie od wybranego programu? Czy próbowałeś ewentualnie odłączyć na chwilę pralkę od zasilania?

0 Like
EwelkaP
Apprentice
Opcje
Moja pralnica samsung Ww70k5210uw/EO, PO WŁACZENIU przycisku start słychać prze około 1 minutę cykanie rygla dodatkowych dziczek pralki następnie przez moment słychać buczenie nic dalej się nie dzieje proszę o pomoc co może być tego przyczyną
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@EwelkaP Witam. Proszę na początek wyłączyć pralkę z prądu na parę minut i załączyć ja ponownie. Jeśli to nie pomoże to może być to problem z palenel sterujacym, bądź błędem czujnika drzwiczek.
EwelkaP
Apprentice
Opcje
Wyłączenie niestety nie pomaga . Smartchech czasami pokazuje błąd dzrzwiczek AddWash.
0 Like