Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka chodzi po łazience

(Temat utworzony: 30-12-2017 10:29 PM)
1435 Wyświetlenia
Walisie
First Poster
Opcje

Witam, nabyłam pralkę Samsung wd80j541 i przy wirowaniu nawet na 800 chodzi po łazience. Wypoziomowana idealnie. Prośba o poradę 

0 Like
3 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Oczywiście pralka skalibrowana poprawnie? I nie doczodzą z jej wnętrza huki, stuki świadczące o uszkodzeniu zawieszenia bębna i silnika i jego zbyt dużych wychyłach?

Jeżli tak, to jeszcze raz sprawdziłbym to wypoziomowanie. Bo tylko przy jednej krótszej nóżce można uzyskać przechył w trakcie pracy, powodujący przesuwanie się urządzenia.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
MzSss
Student
Opcje

Blokady transportowe zdjęte? 

0 Like
Marcin-K
First Poster
Opcje

Cześć Walisie,

tak jak napisali moi poprzednicy w pierwszej kolejności należy usunąć śruby transportowe, wypoziomować pralkę i przeprowadzić kalibrację. Sprawdzenie poprawności poziomowania możesz wykonac poprzez oparcie się rękoma o każdy róg blatu pralki, jeżeli stoi stabilnie na każdej nóżce, oznacza to poprawnie przeprowadzone poziomowanie. Opis kalibracji natomiast znajduje się w dziale Instrukcji Obsługi zatytułowanym „Instalacja”. Po przeprowadzeniu tych czynności wykonaj pranie testowe na krótkim programie z małym załadunkiem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like