Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung eco bubble, jak dziala ?

(Temat utworzony: 30-12-2017 02:41 PM)
5751 Wyświetlenia
wojtek440
First Poster
Opcje

kochani mam pytanie. zapewne znacie pralki samsunga eco bubble, producent deklaruje ze system dziala tak iz woda z detergentem nie trafiaja klasycznie do bebna tylko najpierw do generatora ktory to miesza i wstrzykuje do bebna piane przez co ma to podnosic efekty prania. natomiast przyjrzalem sie swojej pralce i zobaczcie na filmik w linku . czas 1:57 , juz tam pojawia sie piana
a generator jeszcze sie nie wlaczy l bo wlacza sie w 2:40 , czyli wychodzi na to ze pralka wcale nie miesza detergentu z woda w generatorze tak jak
mowi producent, tylko poprostu napowietrza normalnie doprowadzoną wode z detergentem i to daje efekt duzej ilosci piany.
Tak czy siak efekt ten sam ale Troche podkoloryzowali opis  tej technologii. A wy co myślicie  ? :smiling-face: link  :  https://www.youtube.com/watch?v=ddkt7-OWmPM 

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@wojtek440

A nie pomyślałeś, że może ta wcześniejsza piana, bo przecież jest jej tyle co na lekarstwo, to pozostałości detergentu z poprzedniego prania. Nie oszukujmy się, ale w pralce zawsze coś pozostanie z poprzednich prań.

Ile razy trzeba by było ją płukać samą wodą, aby wszystko usunąć.

Ale to tylko moje przypuszczenia :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
wojtek440
First Poster
Opcje

Jesli w poprzednim praniu byly 4 plukania z czego ostatnie bylo ze srodkiem zmiekczającym, to nie pojawilaby sie zadna piana z pozostalosci po poprzednim praniu :smiling-face:
https://www.youtube.com/watch?v=26FWSWUlBoo&t=1s zreszta tutaj  idealnie widać to o czym mówie. Woda klasycznie naplywa jak w zwyklych pralkach wraz z proszkiem (widoczna piana w 2:10 ) a generator wlacza sie dopiero w 2:30 
Myślę, że jest tak jak napisałem :smiling-face: .

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Myślę, że nie masz racji, co do pozostałości detergentów z pozostałych prań. Aby wypłukać każdą pralkę do czysta, musiałbyś wykonać kilka prań - pusta pralka, sama woda bez detergentów. W tedy możemy rozmawiać o braku pozostałości.

Co do próby znalezienia na siłę problemu, to przecież normalnym jest, że pralka aby przygotować wsad do prania musi podać wodę do bębna. Ma to na celu ułatwienie wchłaniania przez odzież detergentu w późniejszym etapie prania i ułożenie wsadu przed praniem zasadniczym, aby pralka "nie chodziła" po pomieszczeniu. Chciałbyś aby pralka kręciła się bezsensownie na sucho przez pierwsze 2 minuty?
W mojej pralce, innej firmy, też mam dwa obwody podawania wody do bębna. W pierwszym etapie idzie bezpośrednio z ominięciem szuflady. Klika obrotów, nasączenie i ułożenie wsadu i dopiero po tym bęben dopełniany jest wodą podawaną przez szufladę która zabiera ze sobą detergent. Ale w moim przypadku piana musi wytworzyć się bębnie wyniku jego obrotów i przerzucania się wsadu. W przypadku pralek Samsunga ***** pojawia się poprzez działanie generatora, jest jej dużo i jest "miękka i puszysta". Jest to wielki plus.

Więc uważam, że szukanie na siłę problemu, którego nie ma, mija się z celem.
Ale to toja zabawa :winking-face: i twój wyimaginowany problem. Chcesz baw się dalej, ale staraj się podchodzić do tego bardziej logicznie.

Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
Oby w nowym jednymi "problemami" jakie Cię spotkają, były właśnie takie jak ten :smiling-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
wojtek440
First Poster
Opcje

A jak wytłumaczysz to ze generator eco bubble ktory znalazlem naprawiac inną pralkę samsunga ,
nie jest polaczany w zaden sposob z dozownikiem ? :smiling-face:
Jest tak jak pisalem.  Eco bubble nie miesza detergentu z woda tak jak deklaruje producent tylko  poprostu wpompowywuje powietrze do normalnie pobranej wody ze srodkiem pioracym( ktora to od razu trafia do bebna) i powoduje jej spienianie. Nie szukam problemu na siłę , po prostu zastanawialem sie czy jest tak jak deklaruje samsung opisując tą technologię, a tak jednak nie jest. Co nie zmienia faktu ze efekt jest ten sam :smiling-face:

0 Like
Opcje

Cześć wojtek440,

Zgodnie ze specyfikacją i informacjami na temat technologii eco bubble detergent przechodzi przez generator i produkuje w ten sposób pianę. Obejrzałam filmiki i podzielam opinię Szewcu72, ta pierwsza piana wygląda jak pozostałości z poprzedniego prania. Piana z generatora jak widać jest dużo gęstsza i jest jej ekspresowo produkowane więcej.

Poniżej link do oficjalnej wersji producenta.

https://www.youtube.com/watch?v=_CXb11h9pN4

Widać tu że detergent płynie przez generator i tak też jest w rzeczywistych urządzeniach.

Mam nadzieję, że to rozwieje Twoje wątpliwości.

Dzięki Szewcu72 za głos w sprawie :smiling-face: