Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Piekarnik Samsung Dual Cook BQ1D6G144 problem podczas pieczenia

(Temat utworzony: 04-12-2018 08:21 AM)
69070 Wyświetlenia
sad1717
First Poster
Opcje

Witam
Posiadam ten piekarnik już około 3 lat, nie jest nadmiernie używany czasami kilka razy w tygodniu, a czasami kilka razy w miesiącu. Nigdy nie miałam z nim problemów, dopiero teraz. Po ustawieniu programu oraz temperatury zdarza się, że piekarnik wyłącza się i z powrotem trzeba wybrać program i temperaturę. Czasami jest tak po kilkunastu sekundach, a czasami po kilkudziesięciu minutach. Jest to bardzo denerwujące, gdyż większość potraw potrzebuję stałej temperatury, a przecież nie jestem w stanie siedzieć przy piekarniku w trakcie całego procesu pieczenia. Być może trzeba poprostu coś zresetować? Przy ostatnim pieczeniu w ciągu 20 minut potrafil zresetować się z 10 razy (!) Na wyświetlaczu nie ma kodu błędu ale czasami miga, jakby było jakieś spięcie ( pokazuje na przemian czas do alarmu oraz startowy obrazek jaki jest przy wybieraniu temp i funkcji ). Może ma ktoś pomysł co mogło się stać?

0 Like
75 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ripleydc  Jeśli chodzi o autoryzowane serwisy Samsunga to nie mają złych opini

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
mareczek87
Pioneer
Opcje

Widzę ten sam problem.

Ktoś naprawiał w serwisie? Jaki koszt?

0 Like
Ripleydc
Apprentice
Opcje

Witam. Mi pomogło odlaczenie od zasilania na jakieś 30 min. I jak do tej pory spokój. Czyli kilka miesiecy

0 Like
mareczek87
Pioneer
Opcje

Ja wyłączałem na parę sekund.

Ale ok spróbuje na dłużej mam nadzieję, że pomoże.

To jeden problem z głowy, jeszcze grzałka została :smiling-face:

0 Like
Ripleydc
Apprentice
Opcje

A co masz z grzałka przestała grzać?Samemu kup i zmień sporo taniej niż serwis

0 Like
mareczek87
Pioneer
Opcje
Już od jakiegoś czasu żona skarżyła się, że słabo się potrawy pieką.
A ostatnio odpaliłem funkcję grill i zamiast 240 stopni było 15 w piekarniku :smiling-face:
Więc na pewno ta grzałka nie działa, a czy coś więcej to nie wiem.
Też myślałem żeby samemu
https://north.pl/karta/grzalka-gorna-do-piekarnika-samsung-bq1d6g144,HBA-SD-CMMW-FAH.html tutaj nawet filmik jest.,
0 Like
Opcje

Cześć @mareczek87 ,

Czy Twój sprzęt jest na gwarancji? Skontaktuj się z autoryzowanym serwisem, na pewno pomogą :smiling-face:

0 Like
KamilaP
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem... Właśnie piekę chleb i się piekarnik wyłącza. Nie wiem czym to jest spowodowane..  bo nie zawsze tak jest. Nie zawsze się wyłącza. 

0 Like
Ripleydc
Apprentice
Opcje

Najprostsza rada wyłącz z przodu na około 10 minut. Wiem to nie rozwiązanie problemu ale możesz mieć nawet kilka miesięcy spokoju znow

0 Like
KamilaP
First Poster
Opcje

Masz na myśli wyłączyć "z prądu"? 😂😉

0 Like