Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Piekarnik Samsung Dual Cook BQ1D6G144 problem podczas pieczenia

(Temat utworzony: 04-12-2018 08:21 AM)
68928 Wyświetlenia
sad1717
First Poster
Opcje

Witam
Posiadam ten piekarnik już około 3 lat, nie jest nadmiernie używany czasami kilka razy w tygodniu, a czasami kilka razy w miesiącu. Nigdy nie miałam z nim problemów, dopiero teraz. Po ustawieniu programu oraz temperatury zdarza się, że piekarnik wyłącza się i z powrotem trzeba wybrać program i temperaturę. Czasami jest tak po kilkunastu sekundach, a czasami po kilkudziesięciu minutach. Jest to bardzo denerwujące, gdyż większość potraw potrzebuję stałej temperatury, a przecież nie jestem w stanie siedzieć przy piekarniku w trakcie całego procesu pieczenia. Być może trzeba poprostu coś zresetować? Przy ostatnim pieczeniu w ciągu 20 minut potrafil zresetować się z 10 razy (!) Na wyświetlaczu nie ma kodu błędu ale czasami miga, jakby było jakieś spięcie ( pokazuje na przemian czas do alarmu oraz startowy obrazek jaki jest przy wybieraniu temp i funkcji ). Może ma ktoś pomysł co mogło się stać?

0 Like
75 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @sad1717,

Reset, jaki można wykonać w urządzeniu to odłączenie od prądu na 5-10 minut i ponowne podłączenie.

Opisana przez Ciebie sytuacja wydaje się wskazywać na problemy w dostawie prądu. Proponuję zatem sprawdzić sprawność instalacji elektrycznej.

Jeżeli instalacja jest sprawna i żadnych przepięć nie wykazuje pozostaje kontakt z serwisantem.

Numer do najbliższego serwisu możesz znaleźć pod adresem "http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/".

0 Like
Ripleydc
Apprentice
Opcje

Witam. I jak rozwiazal Pan problem? Ja mam identycznie okolo 3 miesiac juz czasami cale pieczenie przebiegnie bez problemu a innym razem wylaczysie co kilka minut. 

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Hej @Ripleydc,

Czy zastosowałeś się do wskazówek @Aleksandra_S_W? Jesteś pewien, że instalacja elektryczna jest w dobrym stanie?

Zawołajmy autora wątku, @sad1717 czy udało się rozwiązać kwestię?

0 Like
Ripleydc
Apprentice
Opcje

Tak. Zastosowalem. Inny piekarnik działał na tym samym gniezdzie kilka lat. Instalacja napewno dobra. Na zagranicznych  forach jest to dosc czesty problem. Zawiedziony jestem marką Samsung. Ma ktos jakies pomysly

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@Ripleydc, poczekajmy do poniedziałku, gdy na forum dostępni będą eksperci od AGD. Wierzę, że uda się znaleźć rozwiązanie.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Ripleydc ciekawa sytuacja. Sprawdź mimo wszystko urządzenie po przełączeniu do innego źródła zasilania. Odległości masz na pewno zachowane zgodnie z instrukcją? Jeżeli na innych gniazdkach jest tak samo, instalacja jest ok, a problem dalej występuje, trzeba będzie się skontaktować z serwisem. Jeżeli urządzenie jest na gwarancji, to zadzwoń na infolinię, jeżeli już po zgłoś się bezpośrednio do serwisu autoryzowanego.

0 Like
Ripleydc
Apprentice
Opcje

No probowalem z  innym gniazdem i niestety to samo. Po wylaczeniue urzadzenia z  pradu na kilka minut jest spokoj na chwile ale pozniej znow to samo. Piekarnik wlasnie po gwarancji niecale 3 lata ma i niestety.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Ripleydc przykro mi, że doszło do usterki po zakończeniu okresu gwarancji. Skontaktuj się z serwisem autoryzowanym w tej sytuacji. Możliwe, że usterka nie jest duża i zostanie szybko naprawiona. Jeżeli nie masz numeru do najbliższego serwisu, podeślij mi na priv swój kod pocztowy, to Ci podam.

0 Like
Ripleydc
Apprentice
Opcje

No tylko tu znow problem bo czytalem o najblizszych autoryzowanych serwisach i maja strasznie kiepskie opinie. Chyba ze znasz z  okregu rybnickiego sprawdzony.

0 Like