04-12-2018 08:21 AM
Witam
Posiadam ten piekarnik już około 3 lat, nie jest nadmiernie używany czasami kilka razy w tygodniu, a czasami kilka razy w miesiącu. Nigdy nie miałam z nim problemów, dopiero teraz. Po ustawieniu programu oraz temperatury zdarza się, że piekarnik wyłącza się i z powrotem trzeba wybrać program i temperaturę. Czasami jest tak po kilkunastu sekundach, a czasami po kilkudziesięciu minutach. Jest to bardzo denerwujące, gdyż większość potraw potrzebuję stałej temperatury, a przecież nie jestem w stanie siedzieć przy piekarniku w trakcie całego procesu pieczenia. Być może trzeba poprostu coś zresetować? Przy ostatnim pieczeniu w ciągu 20 minut potrafil zresetować się z 10 razy (!) Na wyświetlaczu nie ma kodu błędu ale czasami miga, jakby było jakieś spięcie ( pokazuje na przemian czas do alarmu oraz startowy obrazek jaki jest przy wybieraniu temp i funkcji ). Może ma ktoś pomysł co mogło się stać?
04-12-2018 11:52 AM
Cześć @sad1717,
Reset, jaki można wykonać w urządzeniu to odłączenie od prądu na 5-10 minut i ponowne podłączenie.
Opisana przez Ciebie sytuacja wydaje się wskazywać na problemy w dostawie prądu. Proponuję zatem sprawdzić sprawność instalacji elektrycznej.
Jeżeli instalacja jest sprawna i żadnych przepięć nie wykazuje pozostaje kontakt z serwisantem.
Numer do najbliższego serwisu możesz znaleźć pod adresem "http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/".
05-04-2019 05:14 PM
Witam. I jak rozwiazal Pan problem? Ja mam identycznie okolo 3 miesiac juz czasami cale pieczenie przebiegnie bez problemu a innym razem wylaczysie co kilka minut.
06-04-2019 11:40 AM
Hej @Ripleydc,
Czy zastosowałeś się do wskazówek @Aleksandra_S_W? Jesteś pewien, że instalacja elektryczna jest w dobrym stanie?
Zawołajmy autora wątku, @sad1717 czy udało się rozwiązać kwestię?
06-04-2019 12:55 PM
Tak. Zastosowalem. Inny piekarnik działał na tym samym gniezdzie kilka lat. Instalacja napewno dobra. Na zagranicznych forach jest to dosc czesty problem. Zawiedziony jestem marką Samsung. Ma ktos jakies pomysly
07-04-2019 10:31 AM
@Ripleydc, poczekajmy do poniedziałku, gdy na forum dostępni będą eksperci od AGD. Wierzę, że uda się znaleźć rozwiązanie.
08-04-2019 12:01 PM
@Ripleydc ciekawa sytuacja. Sprawdź mimo wszystko urządzenie po przełączeniu do innego źródła zasilania. Odległości masz na pewno zachowane zgodnie z instrukcją? Jeżeli na innych gniazdkach jest tak samo, instalacja jest ok, a problem dalej występuje, trzeba będzie się skontaktować z serwisem. Jeżeli urządzenie jest na gwarancji, to zadzwoń na infolinię, jeżeli już po zgłoś się bezpośrednio do serwisu autoryzowanego.
08-04-2019 12:34 PM
No probowalem z innym gniazdem i niestety to samo. Po wylaczeniue urzadzenia z pradu na kilka minut jest spokoj na chwile ale pozniej znow to samo. Piekarnik wlasnie po gwarancji niecale 3 lata ma i niestety.
08-04-2019 04:19 PM
@Ripleydc przykro mi, że doszło do usterki po zakończeniu okresu gwarancji. Skontaktuj się z serwisem autoryzowanym w tej sytuacji. Możliwe, że usterka nie jest duża i zostanie szybko naprawiona. Jeżeli nie masz numeru do najbliższego serwisu, podeślij mi na priv swój kod pocztowy, to Ci podam.
08-04-2019 05:04 PM
No tylko tu znow problem bo czytalem o najblizszych autoryzowanych serwisach i maja strasznie kiepskie opinie. Chyba ze znasz z okregu rybnickiego sprawdzony.