22-09-2021 07:08 PM — edytowano 22-09-2021 07:13 PM
Witam,
Posiadam piekarnik Samsung Dual Cook Flex NV75N7677RS (produkcja czerwiec/2020), kupiony w 09/2020. Do tej pory przez niespełna rok działał bardzo dobrze. Ale wczoraj dziwna sytuacja się zdarzyła programator zaczął szaleć, mianowicie wczoraj wstawiłem ciasto do pieczenia, w przepisie było grzanie góra-dół, więc przekręciłem lewą gałkę w lewo o jeden program aby ustawić grzanie góra-dół, wyciągnąłem środkowa tackę oddzielającą te 2 strefy, ustawiłem temperaturę 120*C na 1.5h, a po pół godzinie usłyszałam sygnał jakby końca pieczenia, zdziwiłem się co tak wcześnie i poszedłem nas szczęście sprawdzić. Okazało się że piekarnik samoczynnie zmienił mi temperaturę na 200*C bez mojej wiedzy zmieniając czas. Szybko wyłączyłem, bo pełno dymu było od spalonego ciasta, i przyznam że cholernie się wystraszyłem. Znalazłem tutaj na Forum informacje, że ktoś miał podobny problem:https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-agd/piekarnik-do-zabudowy-samsung-dual-cook-problem-...
Poradzono tej osoby wyłączyć na 15 min piekarnik abyś się zresetował i ponownie włączyć,. Zrobiłem tak raz na 15 min wyłączyłem nic nie pomogło, później wyłączyłem z prądu wychodząc do pracy, wróciłem pół kilku godzinach sprawdziłem czy piekarnik działa prawidłowo i nadal jest sporadzono tej osoby wyłączyć na 15 min piekarnik abyś się zresetował i ponownie włączyć,. Zrobiłem tak raz na 15 min wyłączyłem nic nie pomogło, później wyłączyłem z prądu wychodząc do pracy, wróciłem pół kilku godzinach sprawdziłem czy piekarnik działa prawidłowo i nadal jest ta sama sytuacja. nie wiem czy mogę, ale podaje Link do youtuba jak to wygląda u mnie w piekarniku: https://youtu.be/Jc5SvQtHW9M
Proszę o pomoc
#piekarnik, #dualcookflex
28-07-2024 02:14 PM — edytowano 28-07-2024 02:14 PM
@Titanic1912, W tej sprawie najlepiej kontaktować się bezpośrednio ze wsparciem klienta
28-07-2024 02:57 PM
Dzięki, zobaczę jutro, dam znać
02-08-2024 09:11 AM
Potwierdzam, wszystko sprawnie poszło, programator wymieniony , dziękuję za wsparcie
pozdrawiam
16-08-2024 06:45 PM
Mam to samo z modelem BQ1VD6T131/XEO. Wydaje mi się, że pokrętło jest takie samo. Czy dla tego modelu piekarnika też jest akcja wymiany?
16-08-2024 07:19 PM
Proponuję dzwonić na telefon serwisu Samsung, bardzo sprawnie to naprawiono w ramach akcji wymiany, mimo że piekarnik był po gwarancji, w tydzień byłem obsłużony,
29-08-2024 12:35 PM
Dziękuję za sugestię. W modelu BQ1VD6T131/XEO było to samo. Pokrętło było wymieniane wcześniej w okresie gwarancyjnym piekarnika. Popsuło się ponownie. Serwis Samsung na najwyższą ocenę. Załatwione szybko i skutecznie (bezpłatnie po gwarancji na piekarnik i po upłynięciu gwarancji na wymienione wcześniej pokrętło).