Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Piekarnik do zabudowy samsung dual cook problem z gałką/pokrętłem

(Temat utworzony: 04-07-2021 10:57 AM)
12574 Wyświetlenia
Bartek_krk
Journeyman
Opcje

Witam. Piekarnik używam od okolo 3 lat. Od pól roku zaczął się problem z lewym pokrętłem do ustawiania programów pieczenia. Przy włożonej przegrodzie gałka dziala prawidłowo. Natomiast bez przegrody przy przekręceniu gałki w pozycje grzania góra+dół (pierwszy program w lewą stronę) piekarnik zaczyna szaleć. Zmieniają się funkcje, samoczynnie uruchamia się ustawianie temperatury, światło itp. Po przekreceniu dalej w lewo wszystko działa prawidłowo.

Raz na 5-10 przekręcń gałka działa prawidłowo.

Czy programator jest zepsuty? Czy to tylko kwestia rozkręcenia i przeczyszczenia styków, itp?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek_krk  Proszę na sam początek zresetować urządzenie, odłączając je od zasilania na 15 minut.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek_krk  Witam

Jaki to dokładnie model piekarnika?

Bartek_krk
Journeyman
Opcje
0 Like
Bartek_krk
Journeyman
Opcje
Dodam, że jeżeli w końcu uda się włączyć program grzania to w trakcie pieczenia samoczynnie usuwa czas pieczenia i zmienia temperaturę co jakiś czas
0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek_krk  Proszę na sam początek zresetować urządzenie, odłączając je od zasilania na 15 minut.

Bartek_krk
Journeyman
Opcje
@PrzemekM chyba spadł mi Pan z nieba.. po zresetowaniu wszystko działa tak jak powinno :smiling-face: jaka moze być tego przyczyna? Pytam z czystej ciekawości
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartek_krk  Bardzo cieszę się że problem ustąpił 😀

Ciężko powiedzieć co mogło być przyczyną, czasami może coś się zawiesić lub jakiś błąd wystąpić, wówczas najlepszym rozwiązaniem będzie szybki reset.  

Mam nadzieję że teraz będzie wszystko poprawnie działać😀

BartSimpson91
First Poster
Opcje
Ja z kolei mam problem z pokrętlem temperatury. Przestało działać, zalapie raz na jakiś czas. Podejrzewam, że trzeba je wymienić. Dowiem się jak to zrobić?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BartSimpson91  Dzień dobry 

Do tego celu najlepiej wezwać autoryzowany serwis,  zwłaszcza jeżeli piekarnik jest jeszcze na gwarancji. 

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@BartSimpson91 

Samemu raczej ciężko wymienić, bez dostępu do odpowiedniej dokumentacji serwisowej. Dobrze byłoby skontaktować się z autoryzowanym serwisem.

Wyszukiwarka serwisów tutaj -> https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Jeśli sprzęt na gwarancji, to skontaktuj się z działem wsparcia klienta: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like