Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak włączyć smart control w pralce WW90T654DLH ?

(Temat utworzony: 30-12-2020 09:51 PM)
8218 Wyświetlenia
Slavek
Journeyman
Opcje
Witam, 

Smart Things ciągle mi zgłasza, że nie mogę sterować pralką bo mam wyłączony Smart Control. 

Gdzie to włączyć w tym modelu?
0 Like
19 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Cześć @Slavek

Odsyłam do instrukcji strona 37.

U-PJT_WASHER-MD_SimpleUX_WEB_SSEC-00_EU_Polish.pdf (samsung.com)

(Jeżeli link jest niewidoczny, to zajrzyj na forum poprzez przeglądarkę) 

0 Like
Slavek
Journeyman
Opcje
tak to widziałem, ale jak wciskam ikonkę na pralce to pojawia się napis AP i pralka jest nie widoczna. nie wiem jak włączyć żeby była w trybie smart control
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Slavek jeżeli pralka jest poprawnie dodana do aplikacji i sparowana z telefonem to wystarczy kliknąć w przycisk. Przytrzymanie przycisku powoduje ponowne wejście pralki w tryb parowania.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Slavek
Journeyman
Opcje
ok, dzięki. mogłem teraz fizycznie się przyjrzeć a nie tylko "zdalnie".

ostatnie pytanie, czy można to włączyć na stałe? bo po każdym otwarciu drzwi - wyłączą się
0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@Slavek 

Po otworzeniu drzwi funkcję trzeba będzie uruchamiać na nowo. Sprawdź jednak opcję "Stay Connect". Instrukcja i opis dostępna jest tutaj (strona 49): https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202009/20200917113858702/U-PJT_WASHER-MD_SimpleUX_WEB_...

0 Like
Slavek
Journeyman
Opcje
dziękuję.
chyba nie da się na stałe
0 Like
_wielebny_
Journeyman
Opcje

Witam. problem ze smarrt control- pralka zarejestrowana do aplikacji samart things , z telefonu można wysłąć wybrane pranie  przez wi-fi, pokaze ilość wykonanych prań,ogóólnie działa,  jednak chcąc skorzystać ze zdalnego sterowania- nie działa smart control. Ustawienie wi -fi- wyskakuje komunikat błąd połączenie . A mogę ustawić 3 punkty wi-fi. Nie działa smart control-nie mogę sterować włączaniem cykli przez telefon, choć wysyłam wybrany rodzaj prania do pralki. Cop więcej, po wysłaniu wybranego programu do pralki, z telefonu, zmienia się program, włączam funkcję "smart control" i o dziwo aplikacja widzi że coś zostało włączone, bo wyskakuje komunikat " aby sterować telefonem należy włączyć funkcję  " smart control" gdzie może być problem ? właśnie włączyłem "smart control"

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_wielebny_  Witam

Aby można było włączyć program prania z poziomu telefonu, konieczne jest, aby drzwi do pralki były zamknięte pralka włączona przyciskiem zasilania i włączona funkcja smart control. To, że jest włączona, można stwierdzić, po świecącej się ikonie telefonu na panelu pralki.

Jeżeli pralka nie jest włączona przyciskiem zasilania, to program można tylko wysłać do pralki i następnie ktoś będący przy pralce musi włączyć program.

0 Like
_wielebny_
Journeyman
Opcje

to własnie nie działa- gdzie jest problem ? w aplikacji ? jeszcze raz -podchodzę do pralki , włączam zasilanie przyciskiem, drzwi zamknięte włączam funkcje smart control a na telefonie  (zdjęcie) .....ale ..... na telefonie widać komunikat "rozłączenie" , na pralce  znika ikonka wi-fi. dlaczego smart control  wyłącza wi-fi ? 

https://youtube.com/shorts/Z8dKIdOM53k379640215_852235816121113_1678957444683072987_n.jpg

0 Like