Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Piekarnik NV75J3140BB/EO dziwne tykanie po włączeniu

(Temat utworzony: 13-02-2021 01:09 PM)
4731 Wyświetlenia
Kamilbrw
First Poster
Opcje

Piekarnik od pierwszego włączenia wydaje z siebie dziwny dźwięk, przypominający tykanie. Wydaje mi się ze to jakiś wiatrak wewnątrz urządzenia, tuż za panelem sterowania. Na pewno nie jest to tykanie wiatraka od termoobiegu bo ten pracuje bez zarzutu. Mieliście podobny problem?

0 Like
10 Odpowiedzi
RadekP
Pathfinder
Opcje

Może to być dźwięk towarzyszący włączaniu i wyłączaniu się grzałki. Czy dźwięk ustępuje razem z zakończeniem pieczenia, czy jest słyszalny po wyłączeniu programu? Bez nagrania ciężko stwierdzić jednoznacznie co to może być tak naprawdę.

Kamilbrw
First Poster
Opcje

Przy nagrzanym piekarniku dźwięk słychać jeszcze przez jakiś czas po wyłączeniu programu.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kamilbrw  Wrzuć filmik na YouTube i udostępnij tutaj link, będziemy mieć wtedy dostęp do wideo.

Kamilbrw
First Poster
Opcje
0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Kamilbrw 

Dzięki za link 😊

Wyślij do nas to nagranie przez stronę:
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/?isVoc=true
podając model, numer seryjny i datę zakupu
. Poszukamy rozwiązania 🙂

Lvk3
First Poster
Opcje

Witam mam taki sam problem i jak udało się go rozwiązać? O co chodzi z tm tykaniem🤔

0 Like
Members_w8YnXZi
First Poster
Opcje

Niestety konieczna była wymiana wentylatora. Przyjechał pan z serwisu i wymienił w niecałe 20 minut 😁

Lvk3
First Poster
Opcje

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź 🤝

0 Like
AdamWA
First Poster
Opcje

Mój piekarnik cały czas - co kilka minut - wydaje z siebie dźwięk jak przy wyłączaniu. Czy spotkaliście się kiedyś z tym?

Nie wiem co robić - nie znalazłem w instrukcji takiej informacji. Może ktoś doradzi!?

pozdrawiam i dziękuję

adam 

0 Like