13-02-2020 07:49 PM
Mam pytanie, czy mogę zamontować dodatkową prowadnice teleskopowa do piekarnika samsung NV75J3140BB? Niestety przy zakupie nie zwróciłem na to uwagi, iż ten piekarnik nie posiada takich prowadnic a są one bardzo pomocne przy użytkowaniu.
z góry dziękuje za pomoc
14-02-2020 04:30 PM — edytowano 14-02-2020 05:17 PM
Cześć @Artur25!
Nie, powienieneś tego robić. Boczne prowadnice są inne, założenie ich "na siłę" może spowodować utratę gwarancji.
30-12-2021 08:37 AM
Dzień dobry
Wiem, że temat jest starszy ale... Jeżeli nie ma możliwości dodania prowadnic, to czy istnieje możliwość kupienia całej "szuflady" z prowadnicami (nie wiem jak to się fachowo nazywa - stelażu, kratki z prowadnicami) i zamontowania.
Kupiłam piekarnik do zabudowy SAMSUNG NV75J3140BB GRILL. I jest super, za wyjątkiem braku prowadnic. Czy są jakieś całe stelaże z prowadnicami, które mogłabym kupić i zamontować?
Pozdrawiam serdecznie Dorota
30-12-2021 01:43 PM
@Dorota18 Nie ma takiej możliwości, wymiana całej drabinki wiązałaby się z utratą gwarancji. : (
31-12-2021 08:16 AM
Tak, czytałam o tym w innym poście.
Natomiast, gdybym wolała wygodę niż gwarancję. Czy jest model drabinek, które pasowałyby do tego piekarnika?
Widziałam, że w starszych postach pojawiły się takie informacje, odnośnie innych modeli też bez prowadnic. Sprawdzałam dostępność na niemieckich stronach z akcesoriami do sprzętu AGD, ale akurat nie znalazłam do tego konkretnego piekarnika.
31-12-2021 11:49 AM
@Dorota18, wygoda wygodą, ale oprócz kwestii gwarancji wchodzi jeszcze bezpieczeństwo, więc taką zamianę warto skonsultować z autoryzowanym serwisem — będą w stanie podpowiedzieć, czy jakieś inne drabinki bezpiecznie dopasują się do piekarnika: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 🤓
31-12-2021 05:31 PM
Tak, dlatego tu szukam pomocy, a nie na własną rękę montuje pierwsze lepsze dostępne.
Dziękuję za link.