27-12-2016 11:20 AM
Witam.
Mam ogromny problem z kuchenkną kombinacyjną (mikrofala + piekarnik). Kolejny wypiek z rzędu nieudany. Piekę na programie konwekcj, który jest jedynym możliwym programem do pieczenia np. ciast czy pizzy. Spód ciasta jest zawsze nieupieczony. Próbowałem różnych wariantów temperaturowych i czasowych. Nawet 2 godziny w 200 stopniach nie dają rady -od góry spalone od spodu białe. Z tego co udało mi się wyczytać, piekarnik nie posiada grzałek dolnej i górnej. Piecze jedynie ciepłe powietrze termoobiegu.
Pytanie do Was, czy macie podobny problem?
Nie wiem czy jest to wada konstrukcyjna czy posiadam wadliwy piekarnik.
Jest to bardzo przygnębiające, że piekarnik za 2 tyś. złotych nie potrafi upiec ciasta, które potrafił upiec piekarnik za 400zł.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
07-12-2018 11:58 AM
Dziękuję za doprecyzowanie odpowiedzi. Odnośnie pieczenia a raczej dopiekania w tym urządzeniu: otóż z instrukcji i możliwości tego urządzenia wynika, że można piec ciasto w trybie ,,konwekcja" oraz ,,mikrofale+konwekcja". Z doświadczenia i pieczenia w trybie konwekcji ciasta są niedopieczone od spodu, środek niedopieczony, zapadnięty, brzegi wyrośnięte, natomiast w trybie ,,mikrofale+konwekcja" ciasta są wysuszone jak wirór lub spalone. Aby piec ciasto musi być pieczenie od spodu i z góry. Z instrukcji wynika, że w tym urządzeniu nie ma dolnej grzałki. W dziale strona 21 instrukcji ,,Rodzaje podgrzewania" wyraźnie napisane - konwekcja - podgrzewanie gorącym powietrzem z tylnej części grzałki, mikrofale+konwekcja - podgrzewanie gorącym powietrzem z tylnej części grzałki i szybkie podgrzewanie i gotowanie bez zmiany koloru. Jak można wywnioskować z owych informacji nie ma tu w ogóle pieczenia od spodu. Proszę sobie przeanalizować instrukcje piekarników z funkcją mikrofal innych producentów. Tam wszędzie jest dolna grzałka, którą można używać w różnych konfiguracjach. To urządzenie jest kuchenką mikrofalową i można w nim tylko gotować, podgrzewać ewentualnie zrumienić potrawy. Tak więc nazwa urządzenia widniejąca na instrukcji jest jak najbardziej prawidłowa. Odnośnie opinii - większość osób wystawia opinię po otrzymaniu produktu, wizualnie ładny, to trzeba przyznać. Jednak prawda też jest taka, że większość też napisała, że raczej korzystają z kuchenki mikrofalowej do przygotowywania potraw i podgrzewania. Zgłaszający tu swój problem napisali to w oparciu o doświadczenia na tym urządzeniu włącznie z działalnością serwisów. Jak widać efekty działań żadne. Jestem skłonna zaprosić do siebie przedstawiciela firmy, by zaprezentował upieczenie ciasta: z owocem, bezę, biszkopt, sernik. Produkty kupię na mój koszt
07-12-2018 12:03 PM
Przez cały okres uzytkowania tego sprzętu byłem przekonany ze to tak musi być , sprzęt nowy a spód ciast surowy, góra węgiel. Ilu osób "poszkodowanych" musi być , tych którzy żyją w niewiedzy że to wina konstrukcyjna.
Wczoraj był u mnie serwisant , naprawiał pralkę oczywiscie samsunga. Z czystej ciekawości w rozmowie nabaknąłem, bo mam wszystkie sprzęty z samsunga pytał jak sie sprawują itp. to mówie ze pizza sie nie dopieka, szarlotka psu w d..e. itd odrazu powiedział ze nalezy wymienic termostat, pytam czy to mozliwe w nowym sprzęcie?? powiedział niewykluczone.
Później spojrzał na góre wewnatrz znajduje się okragła płytka mikowa i jezeli jest brudna miał na mysli chlapiące resztki jedzenia , to sprzet nie będzie działał poprawnie , ponadto taka płytka koszt ok 100zł nie jest wymieniana na gwarancji.
Pytanie jak to robić żeby każdy produkt przykrywać?? czyszczenie nic nie daje, nalezy ja wymienić na nową.
07-12-2018 12:32 PM
Gdyby ten sprzęt był sprzedawany o nazwie jak w tytule instrukcji czyli ,,kombinacyjna kuchenka mikrofalowa" nie miałabym uwag do pieczenia, ponieważ mi zależało na piekarniku i napewno bym tego nie kupiła, bo szukałam ,,piekarnik". Mam nadzieję, że jak w Azji produkują telewizory to instrukcja do tego jest telewizora a nie radioodbiornika.
08-12-2018 01:16 PM — edytowano 08-12-2018 01:22 PM
Ponownie dziękuję za przekazane uwagi. Odnosząc się do nich, jeśli decyzją Serwisu, reklamacja została odrzucona, sprawę można skierować bezpośrednio do Samsunga. Natomiast takie odwołania nie są rozpatrywane na forum, a przez oficjalną ścieżkę reklamacyjną. W przypadku wątpliwości Infolinia Samsung pokieruje jak złożyć taką reklamację.
Pozdrawiam.
08-12-2018 06:55 PM
Dziękuję za informację
15-12-2018 11:59 PM
napisz na priv lub na moją pocztę emailową
28-01-2019 09:18 PM
Moja reklamacja została uznana przez Samsung. Otrzymałam zwrot pieniędzy. Samsung dobrze wie, że to jest kuchenka mikrofalowa z funkcją opiekania. Chętnie udostępnię dowody. Proszę pisać na priv jeśli ktoś potrzebuje .
28-01-2019 09:42 PM
Proszę o taką wiadomość do mnie. Bylbym wdzieczny za zdradzenje jak to zalatwic. Mam juz dosyc tego piekarnika..
03-02-2019 05:24 PM
Dzień dobry,
pisałem do Pani lecze nie dostałem odpowiedzi.
Po dzisiejszych wypiekach znowu zwiątpiłem.
Piekłem na najniższym poziomie.
Góra czarna, spód biały....
Bardzo proszę o wiadomość jak pozbyć się tego dziadostwa.
Spód
04-02-2019 02:10 PM
@Stach, złóż pisemną reklamację na Samsung Electronics Polska Sp. z o.o. Postępu 14, 02-676 Warszawa z dopiskiem "Dział Reklamacji".
Wierzę, że sprawa zostanie rozstrzygnięta na Twoją korzyść.