Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

piekarnik Dual Cook NV66M3531BB/EO-nadmierne nagrzewanie się na zewnątrz

(Temat utworzony: 16-06-2020 04:37 PM)
9920 Wyświetlenia
rebek100
Journeyman
Opcje

Czy ktoś spotkał się z przypadkiem nadmiernego nagrzewania się na zewnątrz piekarnika Dual Cook do zabudowy NV66m3531BB/E0 ? Piekarnik jest nowy, używany/sprawdzany od marca 2020.

Podczas pieczenia w przeciętnej temp.200 st. na 1 godz.  bardzo nagrzewa się szyba przednia, pokrętła oraz fronty i boki sąsiednich szafek, tak, że nie można ich dotknąć. Obawiam się o swoje bezpieczeństwo i stan zabudowy oraz sprzętów i produktów umieszczonych w sąsiednich szafkach,więc na razie go nie używam.

Konsultant na infolinii sugerował możliwość przekalibrowania temperatury, ale konsultanci wsparcia twierdzą w mailach, że piekarniki Samsunga zawsze bardzo się nagrzewają i zabudowa powinna to wytrzymać, więc nie chcą przysłać technika do sprawdzenia w ramach gwarancji . Zabudowa jest na zamówienie z zachowaną wentylacją.

Nikt ze znajomych nie ma takiego problemu, ale mają piekarniki innych firm.

Members_PM2OJet
Apprentice
Opcje

Proszę o pomoc. Mam piekarnik dual cook flex kupiony w zeszłym miesiącu. Dzisiaj pierwszy raz go użyłam i nie mam pojęcia kiedy wiadomo że po włączeniu piekarnik osiągnął wymaganą temperaturę. Nie ma ani diody żadnej ani innej informacji o tym do jakiej temperatury piekarnik sie nagrzal. Proszę o podpowiedź w tej sprawie;) zaznaczam że przeczytałam instrukcje obsługi i nie ma ani słowa o tym co informuje o osiągnięciu temperatury. 

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

@Members_PM2OJet Czy możesz podać model swojego piekarnika? :smiling-face:

0 Like
Members_PM2OJet
Apprentice
Opcje

NV75N7647RS

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

@Members_PM2OJet  po osiągnięciu zadanej temperatury na wyświetlaczu w Twoim piekarniku zniknie wskaźnik i zabrzmi sygnał dźwiękowy, nie jest on donośny, więc może umknąć ; )

Members_PM2OJet
Apprentice
Opcje

Czy ten wskaźnik wygląda tak jak na zdjęciu? Tzn jest pokazana ikona powyzej temperatury?

20220201_150741.jpg

0 Like
Members_PM2OJet
Apprentice
Opcje

Dziękuję za brak konkretnej odpowiedzi. 

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Members_PM2OJet 

To wygląda jak w instrukcji 🤓:

Capture.PNG

Cezary3
Student
Opcje

Czy mogę podpytać jak problem został rozwiązany?

mam podobny problem z piekarnikiem Samsung - grzeje on na zewnątrz, panel dotykowy, pokrętło nagrzewa się tak że nie można z niego korzystać. Obok mam 2 lodówki które również nagrzewają się przez ten piekarnik. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Cezary3  Cześć

Ten sam model piekarnika?

0 Like
Cezary3
Student
Opcje

Ten sam problem, inny model

0 Like