25-11-2018 08:29 PM
Pytania nie będę powtarzał, jest w tytule tematu.
Pewnie wielu powie, że dołączona do urządzenia lub do pobrania w formacie pdf ze strony wsparcia urządzenia. W wielu przypadkach tak jest. Ale niestety w przypadku pralki WW10M86INOA mam wrażenie, że instrukcja jest okrojona.
Sprawdziłem większość stron europejskich supportów i niestety wszędzie ta sama wersja podręcznika.
Już mówię dlaczego uważam, że wersja okrojona, a no dla tego, ze nie ma w niej wyjaśnienia ikon mogących pojawić się na panelu pralki w trakcie jej pracy. Niby nic, ale po pewnym czasie człowiek zapomina niektórych mniej używanych funkcji opcji. I najzwyczajniej po ich pojawienia zastanawia się co oznaczają, co włączył lub przestawił. A mając instrukcję, zagląda sprawdza i już wie, że trzeba dolać płynu do prania.
To tylko przykład. To jest proste, ale chodzi mi o wszystkie ikony zaznaczone na czerwono.
Niestety w instrukcji brak jest informacji jeżeli chodzi o część z nich. Warto byłoby tak jak jest to w przypadku suszarek, dodać tabelkę z ikonografią i krótkim opisem.
Czy ktoś z ekipy jest wstanie pomóc facetowi próbującem czasami zrobić samodzielnie pranie?
I na koniec taka ciekawostka. Na angielski rynek poza opisem rogramu potrzeba jest grafika przedstawiająca go.
Czy oni są inni, czy mają problemy z czytaniem i zrozumieniem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
26-11-2018 02:57 PM — edytowano 26-11-2018 03:00 PM
Instrukcja obsługi dostępna na stronie jest taka:
Innej niestety nie mam ja ani nikt inny.
Co do ikon pojawiających się na wyświetlaczu w większości są wyjaśnione w instrukcji więc postaram się je tu przedstawić w telegraficznym skrócie:
Opóźnione zakończenie
Ikona informująca o tym, że na danym programie urządzenie waży pranie i dostosowuje do wagi parametry prania
Ikony informujące o etapie prania kolejno - Pranie Wstępne, Pranie Zasadniczne, Płukanie, Wirowanie.
Funkcja Add-Wash - podświetlona informuje, że można z drzwiczek skorzystać.
Ikona blokady drzwi - informuje, że drzwi są zablokowane gdy w bębnie znajduje się woda.
Ikona informująca o konieczności wykonania eco czyszczenia bębna
Ikona blokady rodzicielskiej - pojawia się gdy zablokujemy panel przed niechcianym naciśnięciem.
Ikona Wi-fi informuje o połączeniu z siecią
Pozostają jeszcze ikony od konkretnych funkcji:
Ikonka prania w zimnej wodzie
Ikona braku płukania - gdy wybierzemy tą opcję z brakiem wirowania drzwi pozostaną zablokowane ze względu na dużą ilość wody w bębnie
Brak wirowania
Pranie intensywne - wydłuża cykl prania.
Ikonka informująca o wyłączonym dzwięku w urządzeniu.
Chyba mamy już wszystko w jednym miejscu. Jeśli o czymś zapomniałam to dajcie znać. Uzupełnię.
PS. Co do angielskich urządzeń to rzeczywiście wygląda na to że dla ułatwienia dodano pismo obrazkowe
26-11-2018 06:11 PM
@Aleksandra_S_W dziękuję Ci dobra kobieto.
Tak czułem i liczyłem, że to właśnie Ty udzielisz mi odpowiedzi.
Że pomożesz facetowi z tak prozaicznymi problemami życia codziennego.
25-11-2018 10:00 PM
@Szewcu72Chyba pozostaje Ci napisać do Samsunga z tego co wiem to nawet serwisy nie maja dostepu do takiej instrukcji.
26-11-2018 02:57 PM — edytowano 26-11-2018 03:00 PM
Instrukcja obsługi dostępna na stronie jest taka:
Innej niestety nie mam ja ani nikt inny.
Co do ikon pojawiających się na wyświetlaczu w większości są wyjaśnione w instrukcji więc postaram się je tu przedstawić w telegraficznym skrócie:
Opóźnione zakończenie
Ikona informująca o tym, że na danym programie urządzenie waży pranie i dostosowuje do wagi parametry prania
Ikony informujące o etapie prania kolejno - Pranie Wstępne, Pranie Zasadniczne, Płukanie, Wirowanie.
Funkcja Add-Wash - podświetlona informuje, że można z drzwiczek skorzystać.
Ikona blokady drzwi - informuje, że drzwi są zablokowane gdy w bębnie znajduje się woda.
Ikona informująca o konieczności wykonania eco czyszczenia bębna
Ikona blokady rodzicielskiej - pojawia się gdy zablokujemy panel przed niechcianym naciśnięciem.
Ikona Wi-fi informuje o połączeniu z siecią
Pozostają jeszcze ikony od konkretnych funkcji:
Ikonka prania w zimnej wodzie
Ikona braku płukania - gdy wybierzemy tą opcję z brakiem wirowania drzwi pozostaną zablokowane ze względu na dużą ilość wody w bębnie
Brak wirowania
Pranie intensywne - wydłuża cykl prania.
Ikonka informująca o wyłączonym dzwięku w urządzeniu.
Chyba mamy już wszystko w jednym miejscu. Jeśli o czymś zapomniałam to dajcie znać. Uzupełnię.
PS. Co do angielskich urządzeń to rzeczywiście wygląda na to że dla ułatwienia dodano pismo obrazkowe
26-11-2018 06:11 PM
@Aleksandra_S_W dziękuję Ci dobra kobieto.
Tak czułem i liczyłem, że to właśnie Ty udzielisz mi odpowiedzi.
Że pomożesz facetowi z tak prozaicznymi problemami życia codziennego.
08-06-2024 10:59 PM
08-06-2024 11:06 PM
08-06-2024 11:11 PM
08-06-2024 11:28 PM
@1rekin1 Na stronie 15 jest jedynie opis panelu przedniego pralki czyli opis poszczególnych programów
09-06-2024 07:22 AM
09-06-2024 07:33 AM
@1rekin1 Dobrze, rzeczywiście jest inna wersja. Zgłoszę to i dam znać czy to błąd czy jest inny powód że to tak wygląda.