Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pełna instrukcja obsługi - czy jest taka i skąd ją pobrać?

(Temat utworzony: 25-11-2018 08:29 PM)
7381 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Pytania nie będę powtarzał, jest w tytule tematu.

Pewnie wielu powie, że dołączona do urządzenia lub do pobrania w formacie pdf ze strony wsparcia urządzenia. W wielu przypadkach tak jest. Ale niestety w przypadku pralki WW10M86INOA mam wrażenie, że instrukcja jest okrojona.

Sprawdziłem większość stron europejskich supportów i niestety wszędzie ta sama wersja podręcznika.

Już mówię dlaczego uważam, że wersja okrojona, a no dla tego, ze nie ma w niej wyjaśnienia ikon mogących pojawić się na panelu pralki w trakcie jej pracy. Niby nic, ale po pewnym czasie człowiek zapomina niektórych mniej używanych funkcji opcji. I najzwyczajniej po ich pojawienia zastanawia się co oznaczają, co włączył lub przestawił. A mając instrukcję, zagląda sprawdza i już wie, że trzeba dolać płynu do prania.

To tylko przykład. To jest proste, ale chodzi mi o wszystkie ikony zaznaczone na czerwono.panel.PNG

Niestety w instrukcji brak jest informacji jeżeli chodzi o część z nich. Warto byłoby tak jak jest to w przypadku suszarek, dodać tabelkę z ikonografią i krótkim opisem.opis ikon.PNG

Czy ktoś z ekipy jest wstanie pomóc facetowi próbującem czasami zrobić samodzielnie pranie? :winking-face::smiling-face:

I na koniec taka ciekawostka. Na angielski rynek poza opisem rogramu potrzeba jest grafika przedstawiająca go. en.PNG

Czy oni są inni, czy mają problemy z czytaniem i zrozumieniem? :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @Szewcu72, @vdsl2,

Instrukcja obsługi dostępna na stronie jest taka:

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201801/20180129192646133/WW8800M_MANUAL_PL_DC68-03848K-...

Innej niestety nie mam ja ani nikt inny.

Co do ikon pojawiających się na wyświetlaczu w większości są wyjaśnione w instrukcji więc postaram się je tu przedstawić w telegraficznym skrócie:

opoznienie.PNGOpóźnione zakończenie

ważenie.PNGIkona informująca o tym, że na danym programie urządzenie waży pranie i dostosowuje do wagi parametry prania

pranie.PNGIkony informujące o etapie prania kolejno - Pranie Wstępne, Pranie Zasadniczne, Płukanie, Wirowanie.

dodatkowe.PNGFunkcja Add-Wash - podświetlona informuje, że można z drzwiczek skorzystać.

blokada.PNGIkona blokady drzwi - informuje, że drzwi są zablokowane gdy w bębnie znajduje się woda.

eko.PNGIkona informująca o konieczności wykonania eco czyszczenia bębna

blokada-rodziciel.PNGIkona blokady rodzicielskiej - pojawia się gdy zablokujemy panel przed niechcianym naciśnięciem.

wifi.PNGIkona Wi-fi informuje o połączeniu z siecią

Pozostają jeszcze ikony od konkretnych funkcji:

zimna-woda.PNGIkonka prania w zimnej wodzie

płukanie.PNGIkona braku płukania - gdy wybierzemy tą opcję z brakiem wirowania drzwi pozostaną zablokowane ze względu na dużą ilość wody w bębnie

wiorwaniie.PNGBrak wirowania

doatkowe-zabrudzenia.PNG Pranie intensywne - wydłuża cykl prania.

dzwiek.PNGIkonka informująca o wyłączonym dzwięku w urządzeniu.

Chyba mamy już wszystko w jednym miejscu. Jeśli o czymś zapomniałam to dajcie znać. Uzupełnię.

PS. Co do angielskich urządzeń to rzeczywiście wygląda na to że dla ułatwienia dodano pismo obrazkowe :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Aleksandra_S_W dziękuję Ci dobra kobieto. 

Tak czułem i liczyłem, że to właśnie Ty udzielisz mi odpowiedzi.

Że pomożesz facetowi z tak prozaicznymi problemami życia codziennego. :winking-face::smiling-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Szewcu72Chyba pozostaje Ci napisać do Samsunga z tego co wiem to nawet serwisy nie maja dostepu do takiej instrukcji.

0 Like
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @Szewcu72, @vdsl2,

Instrukcja obsługi dostępna na stronie jest taka:

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201801/20180129192646133/WW8800M_MANUAL_PL_DC68-03848K-...

Innej niestety nie mam ja ani nikt inny.

Co do ikon pojawiających się na wyświetlaczu w większości są wyjaśnione w instrukcji więc postaram się je tu przedstawić w telegraficznym skrócie:

opoznienie.PNGOpóźnione zakończenie

ważenie.PNGIkona informująca o tym, że na danym programie urządzenie waży pranie i dostosowuje do wagi parametry prania

pranie.PNGIkony informujące o etapie prania kolejno - Pranie Wstępne, Pranie Zasadniczne, Płukanie, Wirowanie.

dodatkowe.PNGFunkcja Add-Wash - podświetlona informuje, że można z drzwiczek skorzystać.

blokada.PNGIkona blokady drzwi - informuje, że drzwi są zablokowane gdy w bębnie znajduje się woda.

eko.PNGIkona informująca o konieczności wykonania eco czyszczenia bębna

blokada-rodziciel.PNGIkona blokady rodzicielskiej - pojawia się gdy zablokujemy panel przed niechcianym naciśnięciem.

wifi.PNGIkona Wi-fi informuje o połączeniu z siecią

Pozostają jeszcze ikony od konkretnych funkcji:

zimna-woda.PNGIkonka prania w zimnej wodzie

płukanie.PNGIkona braku płukania - gdy wybierzemy tą opcję z brakiem wirowania drzwi pozostaną zablokowane ze względu na dużą ilość wody w bębnie

wiorwaniie.PNGBrak wirowania

doatkowe-zabrudzenia.PNG Pranie intensywne - wydłuża cykl prania.

dzwiek.PNGIkonka informująca o wyłączonym dzwięku w urządzeniu.

Chyba mamy już wszystko w jednym miejscu. Jeśli o czymś zapomniałam to dajcie znać. Uzupełnię.

PS. Co do angielskich urządzeń to rzeczywiście wygląda na to że dla ułatwienia dodano pismo obrazkowe :smiling-face:

Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Aleksandra_S_W dziękuję Ci dobra kobieto. 

Tak czułem i liczyłem, że to właśnie Ty udzielisz mi odpowiedzi.

Że pomożesz facetowi z tak prozaicznymi problemami życia codziennego. :winking-face::smiling-face:

0 Like
1rekin1
Student
Opcje
Kupilem niedawno pralke Samsung WW70AGAS21A/EO i jest tylko skrocona instrukcja,nawet na stronie producenta nie ma brak w niej nawet opisu wyswietlacza ,gdzie moge znalezc pelna instrukcje???
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
1rekin1
Student
Opcje
Taka instrukcja byla dolaczona,ale tam nie ma nawet opisu wyswietlacza
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@1rekin1  Na stronie 15 jest jedynie opis panelu przedniego pralki czyli opis poszczególnych programów

Zrzut ekranu 2024-06-08 232600.png

0 Like
1rekin1
Student
Opcje
To jest taka skrocona.Chodzi mi o normalna instrukcje ,znalazlem w jezyku angielskim no i o taka by mi chodzilo w jezyku polskim,nierozumie dlaczego nie ma na stronie producenta.Link do instrukcji angielskiej https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/samsung/ww80agas21ae/instrukcja
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@1rekin1  Dobrze, rzeczywiście jest inna wersja. Zgłoszę to i dam znać czy to błąd czy jest inny powód że to tak wygląda.