Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płyta indukcyjna NZ64R3747BK - dziwne dźwięki

(Temat utworzony: poniedziałek)
50 Wyświetlenia
fopomopof
First Poster
Opcje

Czy to są normalne dźwięki wydawane przez płytę

NZ64R3747BK?

Na nagraniu włączona jest strefa Flex Zone i pole po prawej stronie z patelnią i garnkiem z różnych materiałów, ale te same dźwięki występują kiedy wykorzystywana jest tylko strefa Flex Zone z np. dużą patelnią.

0 Like
6 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Plyta indukcyjan moze wydać różne dźwięki
Buczenie powoduje przechodzeniem fali elektromagnetycznej wytwarzanej przez płytę ktora przechodzi przez warstwy dna naczynia.
Piszczenie będzie powodować zamoczenie panelu, wtedy wystarczy go osuszyć.
Mozemy usłyszeć tez szum po wyłączenie indukcji kiedy to wentylatory jeszcze przez kilka minut schładzają indukcję.
fopomopof
First Poster
Opcje

Takie ogólne stwierdzenia w tym temacie znam i używałem już kilku płyt, ale z takimi dźwiękami jak w podanym modelu spotykam się pierwszy raz. Domyślam się, że nie udało się odtworzyć wideo, które dodałem w poście, więc poniżej wrzucam linki do filmów z YT. Będę wdzięczny za odpowiedź po ich obejrzeniu z odniesieniem do tych konkretnych dźwięków  

https://youtube.com/shorts/xA3eGdMWzM4?si=qwDb3NSbTkLubW_w

https://youtube.com/shorts/utUNtrUGwd0?si=zzjmUfYSPz-Q9tm2

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem ze nie chodzi o ten dźwięk takiego piknięcia na nagraniu, tylko ten odgłos?
fopomopof
First Poster
Opcje

Chodzi mi o to pikanie właśnie 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Pikanie będzie zazwyczaj z dwóch powodów, albo na panel wyleje nam sie tluszcz, lub woda, albo jest ustawiony dźwięk w indukcji.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@fopomopof  Jakby to piknie nie ustępowało to można wykonać  reset prądowy w związku z powstałą sytuacją? Zalecamy wyłączenie bezpiecznika na 15 minut, jeśli to błąd elektroniczny, reset powinien rozwiązać problem.