Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka - problem z autodozowaniem.

(Temat utworzony: 13-11-2021 11:42 AM)
4409 Wyświetlenia
AAA88
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z pralką- model WW80M74HN2A/EO 8kg. Pralka użytkowana od 6 mc, na początku wszystko działało bez zarzutu, ubrania czyste, pachnące, ale mniej więcej od 2 tyg. nie mam już pięknie pachnącego prania. Pralka ma autodozownik do zmiękczacza i do płynu do prania. Najczęściej używam kapsułek do prania lub płynu, który dodaje do komory manualnej. Jednak zauważyłam, że pralka przestała pobierać płyn do płukania. Jest go cały czas tyle samo. Wymyłam pojemniki do autodozowania zgodnie z instrukcją mimo, że otwory nie były pozapychane, ale to i tak nic nie dało. Pranie dalej nie pachnie i jest nie miłe w dotyku. Czy mam to reklamować? Wkurza mnie ze kupuje sprzęt za nie mała kasę i po pół roku już nie działa tak jak należy. Jestem zawiedziona. Mam drugą pralkę, starą Bosha, ma już 12 lat, kupiona za pare groszy ok. 1500 zł. bez bajerów ale dalej pięknie działa. Wiec chyba nie ma co przepłacać bo widać te tańsze są lepsze od tych wypasionych. 

0 Like
17 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AAA88  Witam

Proszę zrobić reset pralki odłączając ją od zasilania na 5- 10 minut. Zobaczymy czy problem będzie nadal wystepował.

EWil1
First Poster
Opcje

Mam pytanie dotyczące autodozowania płynu do płukania. W mojej pralce, w pojemniku na płyn do płukania płynu nie ubywa?  czy jest na to jakieś rozwiązanie?

0 Like
DariaR
Expert
Opcje

@EWil1 czy próbowałaś zwiększyć ustawienia ilości dozowania na cykl? Jeśli tak, a mimo to wciąż nie pobiera płynu, to warto spróbować pralkę zresetować poprzez odłączenie od prądu na minimum 5-10 minut. Pamiętaj też, że pralka nie może być podłączona do przedłużacza, tylko powinna być do ściennego gniazdka z uziemieniem. Sprawdź również czystość/drożność tych dysz z tyłu automatycznego dozownika i gniazda na te dysze.

Jeśli to nie pomoże, to skontaktuj się z producentem, żeby to zgłosić:

https://www.samsung.com/pl/support/contact/ 

0 Like
Juniorh
Student
Opcje
Witam,
Mam ten sam problem , Mogę się zapytać jak sprawa się zakończyła?
0 Like
akciu
First Poster
Opcje
Mam również podobny problem...dziś otwozylem pojemnik autodose i w komórek na plyn do prania była woda zmieszana z płynem do prania
0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Czesć @akciu!

Spróbuj dokładnie wyczyścić szufladę na detergenty, zwróć szczególną uwagę na końcówki z których podawany jest płyn. 

Jeśli problem nie ustąpi, warto skontaktować się z serwisem:
http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/

lub z centrum obsługi klienta, jeśli sprzęt jest jeszcze na gwarancji:
https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

wlodek1961
First Poster
Opcje

pojemnik na plyny ma odkrecany zawor.A w nim gumka ktora lubi wysunac sie z prowadnicy i nie otwiera zaworu.Ot i caly problem.

0 Like
VanessaJ
First Poster
Opcje

Witam 

Borykam się z tym samym problem. Auto dozowanie raz działa raz nie działa. Tłumaczenie serwisu , że mam miękką wodę nie ukrywam trochę mnie śmieszy. Bo rozumiem , że jak urządzenie stwierdzi , że woda jest miękka to pierze sama woda ? Pranie śmierdzi nie miłosiernie zapach jest gorszy niż przed włożeniem do pralki. Żadne czyszczenia bębna, resety nie pomogły. Serwis stwierdził, że wszystko gra. A ja dalej zostałam z problem. Od urządzenia za prawie 4tys wymagam trochę więcej . 

0 Like
WeronikaD
Expert
Opcje

Witaj, @VanessaJ,

Rozumiem, że sprawa jest dla Ciebie ważna.

Dlatego w celu uzyskania wiążących informacji oraz wyjaśnienia decyzji serwisu warto będzie skontaktować się z Infolinią Techniczną pod numerem: 801 172 678. Konsultacji zweryfikują, jakie rozwiązanie można zaproponować w tej sytuacji.