Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oczyszczacz powietrza czujnik gazu

(Temat utworzony: 21-12-2021 06:38 PM)
1923 Wyświetlenia
Actchris
Journeyman
Opcje
Jak interpretowac wskaznik gazu podczas gotowania w kuchni polaczonej z salonem .
Odległość miedzy oczyszczaczem a kuchenka to z 6m, brak wyciagu nad kuchnią. 

image

0 Like
8 Odpowiedzi
HubertK
Expert
Opcje

@Actchris Cześć!

Możesz podać dokładny model urządzenia?

0 Like
Actchris
Journeyman
Opcje
Samsung AX60R5080WD/EU
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Actchris  Dzień Dobry

wygląda na to, że oczyszczacz wykrył zanieczyszczenia gazowe w powietrzu. Dodatkowo jest dość dużo cząsteczek stałych zawieszonych w powietrzu.

Oznacza to, że oczyszczacz wykrył zanieczyszczenia gazowe, według informacji w instrukcji obsługi czerwony kolor oznacza poziom 4, czyli bardzo wysokie zanieczyszczenie powietrza.

Zrzut ekranu 2021-12-22 183425.png

W przypadku intensywnego gotowania w powietrzu zawieszone są różne substancje, dlatego oczyszczacz może mieć takie wskazania.

Actchris
Journeyman
Opcje

Ale jakie są to te zanieczyszczenia gazowe tego się nie dowiem pewnie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Actchris  Ciężko powiedzieć ale w kuchni podczas gotowania szczególnie może być w powietrzu dużo różnych substancji. 

Actchris
Journeyman
Opcje
Pewnie tak, po prostu zastanawiałem się nad typem gazu, czy to typ zapachowy czy gaz z kuchenki (sprawdzona szczelna), odległość kuchenka <> oczyszczacz to 7m w linii prostej.
0 Like
radoslaw_orlowski
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

ja natomiast mam pytanie skąd oczyszczacz pokazuje ikonkę gazu (od zielonego do czerwonego) jak w mieszkaniu nie ma gazu wszystko wymienione na prąd? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@radoslaw_orlowski  w powietrzu zawieszone są różne substancje, dlatego oczyszczacz może mieć takie wskazania, mogą to być również jakieś zanieczyszczenia z zewnątrz.