Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowa pralka - skaczący bęben

(Temat utworzony: 16-11-2021 10:12 AM)
3705 Wyświetlenia
helvete
Apprentice
Opcje

Witam serdecznie! Pralkę ww80t534dae mam od paru dni i  niestety wydaje mi się, że coś jest z nią nie tak. Wypoziomowałem ją najlepiej jak potrafiłem, urządzenie stoi mocno na nóżkach na macie, ani drgnie. Problem jest następujący - przy płukaniu i wirowaniu bęben kręci się, mam wrażenie, w przesuniętej osi w stosunku do swojego położenia, przez co pralka jest głośna, stukająca i przy wchodzeniu na obroty wręcz cała obudowa zaczyna się bujać (ale mimo tego pralka stoi w miejscu). Najlepiej widać to gdy bęben jest załadowany, choć przy pustym bębnie (np. podczas kalibracji) widać jak delikatne nim buja, tak samo przy wirowaniu na pusto. Nie jestem specem od AGD, natomiast nie wydaje mi się, że w nowej pralce coś takiego powinno mieć miejsce. Prosiłbym o ewentualnie wskazówki, bo jestem w kropce. Wrzucam dwa nagrania - jedno podczas prania ręczników, drugie na pusto podczas wirowania (tutaj proszę się nie sugerować dźwiękami, suszarka obok pracowała :))

Pozdrawiam!

Po usunięciu maty:

mrmojo1000
First Poster
Opcje

@helvete, Niestety, widzę, że z tym problemem nie jestem odosobniony, zakup pralki Samsung - w moim przypadku model WW80T634DLH/S6, to wielkie nieporozumienie prawie 1,5 roku walczę ze serwisem - jak nie piszczący bęben, to skaczący bęben - do tego stopnia, że pralka "skacze" po łazience i przy wirowaniu wpada w wibracje. Udało Ci się rozwiązać ten problem ?

Obecnie otworzyłem kolejne zgłoszenie reklamacyjne 😞

Pralka ma półtora roku a wymieniany był już cały bęben, pompa odprowadzająca wodę, amortyzatory , paski ... a problem nadal istnieje.

Gdyby nie to , że stara pralka 8 letnia Beko miała problem z programatorem, to by sobie godnie pracowała do tej pory... 😞 

0 Like
Miko85
Journeyman
Opcje
No to witam w klubie...
Ja też kupiłem nową pralkę i po ponad miesiącu oddałem do serwisu. Tam stwierdzono, że wada jest niemożliwa do usunięcia i po prawie kolejnych dwóch miesiącach dostałem kolejny egzemplarz pralki....
Niestety problem nie zniknął....
Nie wiem co mam z tym teraz zrobić...
0 Like
LukaszI_
First Poster
Opcje

Witam, 

i jak rozwiązała się sprawa z pralką? Kupiłem kilka dni temu pralkę WW80T554DAT i u mnie to wygląda dokładnie tak samo, a nawet mam wrażenie, że przy rozpędzaniu bębna jest jeszcze większe bujanie. Dzwoniłem do serwisu, przyjechał serwisant, podłączył pod komputer i rozpędził pralkę na pusto do 2k obrotów po czym stwierdził że dla niego wszystko jest ok, ale na pusto wiadomo, że takie bujanie nie wystąpi. Raczej będę dzwonił ponownie i domagał się naprawy bądź wymiany, ale fajnie byłoby już wiedzieć jak u Pana rozwiązali tą sprawę. 
Pozdrawiam, Łukasz 

0 Like
Farstone
First Poster
Opcje

Cześć, ja mam model WW90T504DAT i też mi lekko wibruje przy starcie wirowania, u góry jeszcze jest suszarka, ale to akurat pomaga 🙂 Na razie miałem wymieniony moduł komunikacji bo się wyłączała. @LukaszI_ czy twoja pralka stoi na kaflach? Moja na panelach i to niby gorzej, ale stoi stabilnie nie buja w spoczynku...

0 Like
Tokar89
Journeyman
Opcje
Dzień dobry,
Czy udało się rozwiązać problem?

Kupiliśmy pralkę na poczatku stycznia. Podczas startu płukania/ wirowania bęben mocno się buja. Pralka wtedy hałasuje, sztuka i jakby plastiki skrzypiały.

W poprzedniej pralce podobnie bujał się bęben jak krzyżak się odkleił.

Czy ktoś jakoś rozwiązał problem?

Pralka stoi na płytkach, jest dobrze wypoziomowana i jest skalibrowana
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tokar89  dzień dobry 

Jeżeli została przeprowadzona również kalibracja bębna dalej jest problem to niestety trzeba będzie wezwać serwis lub jeżeli pralka została co dopiero zakupiona zrobić zwrot produktu

0 Like
LukaszI_
First Poster
Opcje

Moja pralka stoi na kaflach, jest idealnie wypoziomowana. Był serwisant, podłączył sobie komputer, rozpędził do 2000 obrotów na pusto i stwierdził, że z pralką jest wszystko ok… Aaa i sprawdził jeszcze czy amortyzatory są przykręcone. Odwoływałem się, wysyłałem filmiki jak mocno buja się bęben podczas rozpędzania i w Samsungu nawet nie zwrócili na to uwagi, bo odpisali jedynie o wydobywających się dźwiękach, że to normalne podczas pracy amortyzatorów itp… Znajomi mają ten sam model i u nich wygląda to identycznie jak u mnie, ale Oni jakoś nie zwracali nigdy na to uwagi. Zaczynam się zastanawiać czy po prostu każda pralka z tej serii tak czasami nie ma, ale dla mnie ewidentnie jest coś nie tak i nie powinno tak się dziać. Najprawdopodobniej złożę kolejne zgłoszenie chociaż domyślam się, że nic nie ugram. Jeszcze nigdzie nie udało mi się znaleźć jakiejś informacji żeby u kogoś rozwiązany został ten problem więc tracę nadzieję 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LukaszI_  tylko autoryzowany serwis na miejscu może stwierdzić czy sprzęt wymaga naprawy czy też działa prawidłowo.

Proszę jeszcze tutaj podesłać ten filmik z pracą tego bębna.

LukaszI_
First Poster
Opcje

Proszę, przesyłam film. Według mnie to nie jest normalna praca pralki. Gdybym pierwszy raz w życiu widział działającą pralkę pomyślałbym, że może tak musi być. Ale jak dotąd w żadnej pralce jaką miałem czy widziałem bęben nie wpadał w takie wibracje.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LukaszI_  mi te ruchy bębna przypominają sytuację jak jest czasami źle rozłożone pranie po prostu i wtedy bęben może w ten sposób pracować. 

0 Like