24-01-2022 05:32 PM
Witam od wczoraj po wymianie filtra kapie woda, nie są to jakieś duże ilości ale kapie.
Filtr wymieniony poprawnie, układ odpowietrzony przelany do czystości wody.
Po wymianie podczas uruchamiania wody woda zaczyna lecieć i delikatnie przerywa lanie na dosłownie pół sekundy i leci dalej. Dzieje się tak powiedzmy w odstępach pół godziny jak się nie używa dystrybutora, jak się leje szklanka po szklance to tylko przy pierwszej tak się dzieje.
Jakieś rady?
24-01-2022 07:48 PM
@szmekot1 W jakiej pozycji jest zamontowany filtr? W jaki sposób odpowietrzyła Pan dozownik?
24-01-2022 08:44 PM
Filtr zamontowany pionowo, po wymianie filtra spuściłem około 5 l wody, najpierw leciało powietrze później woda. Cały czas używamy dozownika także miał okazję się odpowiednio odpowietrzyć.
24-01-2022 09:07 PM
Dodam jeszcze że filtr nie jest oryginalny, lecz dedykowany do tego typu lodówek, nie wiem czy to miałoby wpływ, podłączyłem stary filtr orginalny i to samo się dzieje kapie
25-01-2022 12:47 PM
@SowinskiPiotr czy próbowałeś jeszcze zresetować lodówkę poprzez odłączenie jej od prądu na minimum 10 minut? Możliwe, że klapka, która powinna blokować całkowicie wypływanie wody, po prostu się nie domyka aktualnie i stąd to kapanie. Jeśli po resecie dalej będzie kapać i nie minęły jeszcze 2 lata od daty zakupu, to warto byłoby się skontaktować z producentem, żeby to zgłosić na gwarancji:
https://www.samsung.com/pl/support/contact/.
Jeśli minął już okres gwarancji na lodówkę, to wtedy warto byłoby już skontaktować się z najbliższym autoryzowanym serwisem:
25-01-2022 05:12 PM
Niestety nie pomogło, jutro będę miał oryginalny filtr wymienię go żeby wykluczyć jeden czynnik, jeśli nie pomoże będę dzwonił do serwisu