28-10-2024 10:32 PM
Temperatura - 18 ustawiona na zamrażarce, trzy lata działało normalnie ale ostatnio po nocy zamrożona rurka w drzwiach - otwieram drzwi na 20 minut i puszcza ale jak to możliwe że nagle po 3 latach na tych samych ustawieniach rurka straciła izolacje przed zamarzaniem? To teraz, żeby to działało, to muszę drzwi kompletne wymieniać? Kostkarka działa normalnie - wiem dokładnie że zamarza wężyk w drzwiach bo do drzwi woda dociera normalnie ( rozpinałem łączenie na dole przed wejściem do drzwi) co to za bubel z tą izolacją rurki ?
28-10-2024 10:55 PM — edytowano 29-10-2024 06:05 AM
Chyba że ten zawór wylotowy otwierany naciśnięciem klapki szwankuje... a czy tą maskownicę z wyświetlaczem od kostkarki można ściągnąć ? Jest tam jedna śruba ale nie chcę uszkodzić
29-10-2024 09:13 AM
@nesiasps Dzień Dobry
Próbował Pan mimo wszystko także wykonać reset urządzenia? Odłączyć całą lodówkę na minimum 20 minut? Jeśli może Pan sobie pozwolić na dłuższy czas to także bym polecał.
24-01-2025 08:27 AM
mam dokładnie ten sam problem w lodóce side by side rs 55, także po upływie ok 3 -4 lat coraz częściej po nocy dozownik wody nie działa, teraz co 2-4 tygdnie sie to zdarza, ...u mnie rozwiazaniem jest restart lodowki oraz uruchomienie kostkarki lodu z tego przycisku w lodówce, tam woda dochodzii jest pobierana
po "odblokowaniu" ewidentnie słychac i widać, że woda przebija się przez lód tuż przed dystrybutoerm...
czy ma ktoś schemat jak ten wężyk dochodzi do dozownika na drzwiach ? górą czy dołem ? dokladnie też mam wrażenie, że coś nie tak z izolacją tego wężyka wody..
24-01-2025 01:56 PM
Cześć @Members_zzOVaJo!
Tu raczej dokładny model by się przydał, żeby zlokalizować wężyk. Natomiast takich schematów może nie być dostępnych, wszystkie instrukcje serwisowe są jak nazwa wskazuje dla serwisów. Możesz ewentualnie się z nimi skontaktować, żeby podpowiedzieli i podali ewentualnie cenę części lub samej naprawy, jeśli się zdecydujesz.