Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lodówka RB41R7837S9 problem z drzwiami

(Temat utworzony: 04-10-2020 06:41 PM)
1332 Wyświetlenia
MacHam
Student
Opcje

Witam wszystkich,

problem z nową lodówką Samsung RB41R7837S9 - zleciłem w sklepie w którym kupowałem lodówkę aby zmienili stronę otwierania drzwi i od początku są problemy.

Drzwiczki nie domykają się automatycznie tylko nagle zatrzymują, a gdy obciążyłem drzwi (butelka mleka oraz soku) to przy otwieraniu i zamykaniu głośno skrzypi (prawdopodobnie uszczelka).

Nie sądzę aby to było normalne w przypadku tej lodówki ? Proszę o porady co jest ewentualną przyczyną i co zrobić w tej sytuacji ?

Przesyłam video aby ukazać problem

Z góry dziękuję za wszelkie opinie oraz pomoc.

0 Like
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MacHam  Ja bym reklamował wykonaną usługę w sklepie, który to wykonał.

Poza tym wrzuć ten film na YT lub jakiś hosting i daj link do niego.

MacHam
Student
Opcje

Już raz reklamowałem ale twierdzą, że to prawdopodobnie wada fabryczna urządzenia, co nie wydaje mi się być prawdą i podejrzewam błędy techniczne przy przekładaniu drzwi.

Link do problemu: https://youtu.be/bDExXjI0UZ8

Drzwiczki ciężko chodzą, zatrzymują się bez automatycznego domykania (dopiero na samym końcu ten system działa), a uszczelka po prostu skrzypi. Czy to jest normalne ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MacHam  Możesz wysłać film przez wsparcie techniczne E-mail

0 Like
MacHam
Student
Opcje

Zgłosiłem sprawę do sklepu i jest zgłoszenie reklamacyjne w ramach rękojmi, ma się zjawić ktoś z Samsunga i ocenić czy to wada urządzenia czy brak umiejętności tych którzy przekładali drzwi.

0 Like
Dzorc
Apprentice
Opcje

Kurde ja nawet na tym filmiku słyszę jak ta lodówka cyka (bulgotanie czynnika). Czyli one wszystkie to mają?

Chodzi o ten dźwięk: https://www.youtube.com/watch?v=WPsRAINg5yA

0 Like
MacHam
Student
Opcje

Myślę, że to akurat normalne dźwięki dla tego modelu. Nie są bardzo uciążliwe, bo słyszalne tylko co jakiś czas i na szczęście nie jest to częste ale faktycznie występuje.

0 Like
Dzorc
Apprentice
Opcje

Jeżeli normalnym jest zaprojektowanie parownika tak żeby bulgotał na całe mieszkanie to spoko. Jakoś inni potrafią tak zrobić żeby tego dźwięku nie było.

0 Like
MacHam
Student
Opcje

Napisałem, że dla tego modelu to normalne ale generalnie "spoko" to nie jest i też wolałbym aby było niesłyszalne całkowicie. Bulgotalnie na pewno nie na "całe mieszkanie" i osobiście mi nie przeszkadza. Niestety ten temat z dzwiami to już przesada i jestem ciekaw jak długo serwis Samsunga będzie się do mnie wybierać. Od wczoraj oficjalne zgłoszenie ze sklepu wyszło.

0 Like
MacHam
Student
Opcje

6 dni temu napisałem maila do serwisu Samsunga, do tej pory brak odpowiedzi. Od tygodnia czekam również na serwisanta producenta na podstawie zgłoszenia ze sklepu w którym dokonałem zakupu ale oczywiście również cisza. Już wiem, że to ostatni produkt tej firmy w moim domu, szkoda czasu oraz nerwów na taką tandetę. 

0 Like