Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lc zmywarka

(Temat utworzony: 06-12-2021 11:24 AM)
77628 Wyświetlenia
Aneta9
Journeyman
Opcje

Zmywarka wyskakuje błąd Lc.  Serwisant raz byl i stwierdzil ze wszystko ok ponownie sie to stało jak mozna zresetować ? Z prądu odłączona juz była ?

81 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aneta9  Proponuje kontakt z infolinia Samsung.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aneta9 Czy wykonując reset zmywarki odłączyłaś ją na co najmniej 10 minut? 

0 Like
Aneta9
Journeyman
Opcje

Cała noc byla odłączona

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aneta9 Warto też sprawdzić filtr oraz odpływ i syfon, czy są czyste i drożne.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Była już resetowana?

kacpi71
Apprentice
Opcje

Ja wiem jedno. Mam zmywarkę model DW50K4050BB i to jest jakiś dramat. Błedy sa na początku dziennym. Wymieniłem już elektrozawór 5 dni po końcu gwarancji. A jej zmywanie to jest kolejny dramat. Po to się kupuje zmywarkę żeby nie zmywać naczyń ale nie w przypadku tej zmywarki. Po nie trzeba zmywać drugi raz w zlewie. Tak dobrze słyszycie. Czekam tylko żeby coś padło teraz i z miejsca ją wyp.....lam pod płot. Więcej nie kupie tego szajsu. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kacpi71  No cóż, niektórzy używają zmywarkę już dobrych kilka lat po gwarancji i polecają...

Darecki84
First Poster
Opcje

Dzień dobry, ja w grudniu 2021 r. zakupiłem zmywarkę DW50R4050FS. Od stycznia błąd LC pojawiał się kilkukrotnie, przy czym dodam, faktycznie spowodowane było to wyciekiem wody, na długich programach.  Błąd nie pojawiał się na programach krótkich. Zwykle zalewało sporą część kuchni. Serwis był u nas kilkukrotnie. Wymieniono m.in. pompkę spustową i problem mimo tego nie ustępuje. Kwestie wysokości odpływu, węży, uszczelek itd. zostały na wstępie wykluczone. Serwisanci za każdym razem rozkładają ręce. Aktualnie wersja Serwisu ukierunkowana jest na zatykanie odpływu pompki resztkami jedzenia. Nie znajduje to oparcia w robionych przeze mnie nagraniach, a sam Serwis używa określeń "najpewniej", gdyż nie są w stanie dowieść swojej teorii. Dodam, że raz błąd LC resetuje się już po kilku godzinach od wylania, a innym razem po ponad dobie. Nie ma reguły. Odpływ też się "magicznym sposobem" sam udrażnia. Mam dosyć wysyłania kolejnych filmików do Samsunga aby udowodnić, że nie jestem wielbłądem. Podobnie jak słuchania wzajemnie wykluczających się wynurzeń o zmywarce czołgu i wrażliwej duszy. Z drugiej strony urządzenie jest rewelacyjne pod kątem czystości naczyń. Tu złego słowa nie powiem. Do tego tacka na sztućce i wyparzanie bardzo przydatne przy małym dziecku. Do tego bardzo cicha praca. Mam porównanie z urządzeniami marki Amica, Bosch i Indesit. Ale w ich przypadku, mimo identycznego sposobu użytkowania, nigdy nie miało miejsce wylanie.

Może ktoś z pozostałych użytkowników miał podobne doświadczenia, albo pomysł co może być przyczyną wylewania?

Pozdrawiam,

DariaR
Expert
Opcje

@Darecki84 zdalnie to raczej nikt nie będzie w stanie zdiagnozować realnej przyczyny tej usterki. Warto mimo wszystko skontaktować się z producentem po to, żeby serwis albo w końcu zdiagnozował przyczynę, albo jeśli nie są w stanie urządzenia naprawić, to żeby wymienili urządzenie na nowe. Powodzenia! 🙂

Agunia123
First Poster
Opcje
Dzień dobry
Ja zakupiłam zmywarkę samsung dw końcówka nr 50bb.pierwsza próba i bład LC.Po sprawdzeniu wszystkich opcji wysunęłam zmywarkę a pod nią pojawię się woda.Czy pod spodem jest coś co można samemu dokręcić?