Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kostkarka nie wydaje lodu do pojemnika

(Temat utworzony: 02-07-2022 09:00 AM)
1090 Wyświetlenia
Iwona10
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z kostkarką do lodu w lodówce samsung side by side. Kostkarka produkuje kostki lodu ale nie wyrzyca ich do pojemnika. Wciskałam przycisk test i wtedy mechanizm wrzuca kostki i napełnia się wodą. Widziałam już podobne posty ale nie znalazłam odpowiedzi co zrobić. 

0 Like
6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Iwona10  Dzień Dobry

Jaki model lodówki?

Iwona10
First Poster
Opcje

Rs68n8220b1/ef

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Iwona10   Przy takich objawach, jeśli kostkarka nie podaje kostek automatycznie, ale przy teście kostkarki nie ma problemu, mogę zalecić odłączenie zasilania na 15 minut w celu resetu ustawień lodówki, dokładne wyczyszczenie pojemnika, w którym zbierają się kostki. Jeśli to nie pomoże, może być konieczny serwis.

Laboszka91
Explorer
Opcje
Witam. Ja miałem podobny problem. Rozwiązanie było bardzo proste. Zamrożone kostki lody wrzucone do pojemnika po prostu się skleiły i ślimak który podaję i wyrzuca nam kostki nie mógł ich rozbić. Proponuję otworzyć drzwi zamrażarki, pomieszać rączką w pojemniku na kostki lodu celem rozbicia ich i może to pomoże. Pozdrawiam 😀
0 Like
Iwona10
First Poster
Opcje

Niestety nie pomogło, pewnie będę musiała wezwać serwis 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Iwona10  Tak, na to wygląda. Poniżej link gdzie można znaleźć najbliższy serwis:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

0 Like