31-01-2020 06:36 PM – ostatnio edytowany 21-07-2021 05:31 PM przez MonikaGS
Współczesne piekarniki mogą cieszyć nas funkcjami jak gotowanie na parze, Dual Cook czy pieczenie czasowe. Czasami zdarza się, że zaskoczy nas inna funkcja: wyświetlenie się kodu informującego o stanie urządzenia. Co należy zrobić w takiej sytuacji?
Najczęściej pojawiającą się informacją jest pozioma kreska, przy ustawionym pieczeniu góra - dół bądź innym, gdzie pieczenie wykorzystuje całą komorę. Pojawia się ona, gdy piekarnik wykryje separator, oraz program, w którym nie możemy użyć funkcji DualCook. W takiej sytuacji musimy oczywiście wyciągnąć separator – pozioma linia powinna zniknąć. Jeżeli tego nie robi, wewnątrz urządzenia powinniśmy łatwo zlokalizować metalowy przycisk – można go, bardzo delikatnie, przetrzeć ściereczką.
W czerwonym kółku zaznaczono czujnik
Innym sposobem informowania o separatorze lub jego braku jest kod „-de-”. Może on jednak zwracać też uwagę o konieczności włożenia separatora, trzeba więc sprawdzić, na jakim programie się on pojawia.
Kolejną informacją, jaka może pojawić się na wyświetlaczu, to komunikat „PRE”. Przy wyższych temperaturach piekarnik informuje o wstępnym nagrzewaniu. Nie jest to usterka, a zwykła informacja.
W niektórych modelach blokada rodzicielska wskazywana jest literą „L”. W instrukcji łatwo znajdziemy, które przyciski ją wyłączają.
Informacja „SE” lub „C-d0” sugeruje zbyt długie przytrzymanie lub zamoczenie przycisku. Jeżeli po resecie nie ustąpi, sprawdźmy panel i w razie konieczności przetrzyjmy go suchą ściereczką.Kody błędów wyświetlają się w górnej części, zamiast czasu lub temperatury.
W przypadku wystąpienia kodu błędu ważne jest sprawdzenie go w instrukcji obsługi piekarnika. W modelu z parą może pojawić się dodatkowe oznaczenie: E-78. Jeżeli nie znika po zastosowaniu resetu urządzenia, skontaktujmy się z autoryzowanym serwisem. Zwykle możemy go łatwo uniknąć wykonując regularnie odkamienianie.
Komunikat: s-01 sygnalizuje, że piekarnik wyłączył się z powodu wykrycia zbyt dużej temperatury. Koniecznie dajmy mu ostygnąć i zresetujmy, odłączając od prądu na 10 minut. Z kolei „Up” świadczy o nieprawidłowym napięciu w gnieździe. Warto skonsultować to z elektrykiem i sprawdzić, czy nie podłączyliśmy piekarnika przedłużaczem. Są one niedozwolone!
Informacje „C-20”, „C-21”, „C-22” to błędy czujników. „C-d1” co świadczy o awarii blokady drzwi. „C-F1”, „C-F0”, oraz „C-F2” są informacją o awarii modułów elektroniki. Jedyne co możemy zrobić sami w domu to sprawdzić obecność przedłużacza i wykonać reset.
Jeżeli powyższe działania nie zadziałają, konieczna będzie konsultacja z infolinią Samsung lub wezwanie autoryzowanego serwisu. Zawsze upewniajcie się, czy piekarnik ostygł, zanim będziecie cokolwiek czyścić!
À propos czyszczenia, w razie jakichkolwiek wątpliwości, pod tym linkiem znajdziecie wideo-instrukcję!
Czy Wy spotkaliście się kiedyś z jakąś informacją tego typu? A może widzieliście inny kod?
Po rozwiązaniu problemów związanych z kodami błędów, może pora na coś pysznego?
Zielone warzywa w dressingu z pesto
Bułeczki bao z boczkiem wieprzowym
Cukinia i pomidory nadziewane soczewicą
Brioszka z morelami
Pozytywnej inspiracji i smacznego
28-10-2020 03:00 PM
Część rzeczy, jeśli jest związana z elektroniką, serwis sprawdza swoimi urządzeniami i tak "na sucho" osoba na infolinii faktycznie może zaproponować wizytę na miejscu. W przypadku zgłoszeń pogwarancyjnych takie wizyty trzeba bezpośrednio do serwisu zgłosić, bo producent nie bierze w tym udziału wtedy
28-10-2020 03:06 PM
03-04-2021 12:33 PM
Witam, czy błąd A-01 dalej się powtarzał? Jakąś diagnoza? Mam to samo
Pozdr Grzegorz
04-05-2021 04:35 PM
@gieel Cześć!
Czy możesz doprecyzować, jaki konkretnie model piekarnika posiadasz? W jakich okolicznościach zauważyłeś pojawienie się błędu?
12-09-2021 11:37 AM
Dzień Dobry.
Zakupiłem 2019 w kwietniu Dual Cook NV75N7647rs.
U mnie nie wyświetlał kodów, tylko migał cyframi zegarka. Na koniec migał cyfrą 16 (dobrze że nie 666) po takiej sygnalizacji uszkodzenia zrobiłem odłączenie od napięcia. (zazwyczaj pomagało). Tym razem już nie pomogło wyświetlacz padł.
Jakieś sugestie co do kodu liczby 16 ?
13-09-2021 09:34 AM
@IVEN cześć!
Z tego co opisujesz wynika, że piekarnik raczej nie sygnalizuje kodu błędu, a jedynie wyświetla nieprawidłowe wartości. Wygląda jak uszkodzony moduł wyświetlacza, skoro teraz całkowicie padł... Skontaktuj się bezpośrednio z serwisem pogwarancyjnym, który naprawi wyświetlacz. Serwisów szukaj tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/.
13-09-2021 02:48 PM
Chcąc być złośliwym, powiedziałbym że porada na miarę Experta. Ja jako właściciel mogę powiedzieć że pewnie procesor na module wyświetlacza został uszkodzony w związku ze zbyt wysokim napięciem.
Pytanie tylko dlaczego nie zadziałało zabezpieczenie. Spędziłem dwa dni na studiowaniu zaistniałego przypadku i Prawdopodobnie wyświetlacz powinien pokazać kod -UP- i wyłączyć się. Dlaczego tak się nie stało?
14-09-2021 07:10 AM
Dzień Dobry.
Dalszy ciąg monologu. Ze względu na zakończony okres gwarancyjny zebrałem się w sobie i przystąpiłem do demontażu piekarnika. Żaden element nie wykazywał oznak uszkodzenia. Po kolei sprawdziłem napięcia. Obok płytki głównej jest mniejsza żółta płytka, która odpowiada za zasilanie wyświetlacza. Dziwne bo żaden element na niej nie jest uszkodzony. Szczęście laika spowodowało, że chciałem ją wyjąć pod napięciem. Lekko podważając nagle nastąpił rozbłysk wyświetlacza. Od tego momentu wyświetlacz zaczął pracować. Tylko że w pozycji gdy płytka jest lekko wyjęta z zatrzasków. Gdy włoży się ją prawidłowo wyświetlacz świeci ale przestaje reagować. Sprawdzę ile kosztuje taka płytka. Gdyż rozwiązaniem jest wymiana lub usuniecie zimnych lutów. Mam nadzieję że tym wpisem komuś pomogłem. Pozdrawiam
14-11-2022 05:07 PM
14-11-2022 05:12 PM