Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sprawdzić czy pralka grzeje wodę?

(Temat utworzony: 07-04-2024 03:21 PM)
782 Wyświetlenia
MMoo
Student
Opcje
Na wynajmowanym mieszkaniu posiadam pralkę Eco Bubble WF70F5E0Q4W/EG, ale zakładam podobne działanie wszystkich pralek z serii.

Nie jestem pewien czy pralka grzeje wodę. Podczas prania w 95°C drzwiczki są zimne, wąż odpływowy jest zimny (jeśli dobrze sprawdziłem wychodzi on po prawej stronie na dole patrząc od przodu pralki). Niestety pralka jest dosyć mocno zabudowana i dostęp do niej jest utrudniony.

Czy drzwiczki/wąż waszych pralek Eco Bubble faktycznie są zimne podczas prania w tak wysokiej temperaturze? Czy może izolacja faktycznie jest tak dobra a woda w wężu po prostu leci zimna?

Jak mogę inaczej sprawdzić czy pralka grzeje, są jakieś specjalne termometry które mogę wrzucić do bębna? Niestety możliwości mam ograniczone
0 Like
4 Odpowiedzi
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Drzwiczki/szyba drzwiczek obmywana wodą powinna być gorąca.
MMoo
Student
Opcje
Dzięki, a wiesz to z doświadczenia mając ten sam model/serię? Bo słyszałem że niektóre pralki mają jakąś podwójną szybę i że ogólnie to nie powinno się w ten sposób sprawdzać czy pralka grzeje, tutaj przyznam że nie wiem jak jest dlatego szukam opinii osób posiadających pralkę jak najbardziej podobną
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Mam podobną i drzwiczki są gorące.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MMoo  Witam 

Wystarczy już przy ecoczyszczeniu bębna gdzie temperatura wynosi ok 60 stopni że szyba drzwi jest gorąca. Także powinno być czuć