Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zmywarka DW60(...) kod komunikatu OC

(Temat utworzony: 19-05-2020 04:13 PM)
7702 Wyświetlenia

Też mam ten problem

kinga7
Apprentice
Opcje

Cześć :smiling-face: potrzebuje pomocy. Na mojej zmywarce wyświetla się kod OC co mogę zrobić więcej niż wyłączyć bezpieczniki i zamknąć dopływ wody? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kinga7  Kod 0C mówi o zbyt wysokim poziomie wody :thinking-face:

Spróbowałbym odłaczyć ją od zasilania na ok 10 minut i ponownie włączyć.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MichałJ i @EwaK  pomożecie 

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kinga7  Kod 0C mówi o zbyt wysokim poziomie wody :thinking-face:

Spróbowałbym odłaczyć ją od zasilania na ok 10 minut i ponownie włączyć.

kinga7
Apprentice
Opcje

Raz tak zrobiłam komunikat zniknął i włączyłam mycie i znowu się wyświetlił 🙈 tylko ja ją wyłączyłam i włączyłam na raz więc spróbuje na 10min może pomoże 🤷🏼‍♀️

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kinga7  Proszę tak zrobić 🙂

0 Like
kinga7
Apprentice
Opcje

Faktycznie pomogło! Dziękuję Ci bardzo 😍

marcinczyz
First Poster
Opcje

Witam mam podobny problem zmywarka nie uruchamia się pokazuje się komunikat OC nie pomaga odłączenie na 10 min i włączenie. Ale uruchamia się tylko na jednym programie intensywnym

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marcinczyz  Witam

jeżeli podane w tym temacie wskazówki nie pomogły pozostanie niestety kontakt z serwisem.

0 Like
pmj85
First Poster
Opcje

W trakcie mycia zaczął pojawiać się błąd 0C, internet podpowiadał płaszcz wodny, serwis powiedział że może być też elektrozawór. Płaszcz wymieniłem (swoją drogą autoryzowany serwis podał mi numer złej części, niby po s/n im taki wyskoczył), podziałało 5-7 dni i znów pojawił się cudowny błąd. Tym razem zacząłem bacznej obserwować zmywarkę po naciśnięciu START wypompowała wodę, nabrała świeżej, w momencie zakończenia nabierania wody włączała się pompa i wypompowywała wodę, do tego słychać było dość głośno elektrozawór, więc zamówiłem nowy wąż i wymieniłem.

Po wymianie bez zmian. Zmywarka po naciśnięciu startu wypompowuje wodę, pobiera świeżą, gdy kończy pobierać wodę natychmiast ją wypompowuje (gdy w tym momencie otworzę drzwi, to nie przerywa pracy, tylko dalej próbuje wypompować wodę, której już nie ma), następnie pobiera ponownie wodę i znów ją wypompowuje - po dwóch takich cyklach zgłasza błąd 0C.

Wymieniłem obie części wskazane przez autoryzowany serwis, ale problem jest nadal. Mieliście coś podobnego? Może ktoś wie co jeszcze może być przyczyną?

0 Like