Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

EOB9S31WX piekarnik z pyrolizą w słupku obok zabudowanej lodówki...

(Temat utworzony: 06-09-2024 11:04 AM)
196 Wyświetlenia
Robert_Sz
Pioneer
Opcje
Witam,
Mam zamiar zakupić piekarnik parowy z opcją czyszczenia pyrolizą (wypalania)
Piekarnik planuje zamontować w słupku na jego środkowej wysokości. Obok tego słupka jest w zabudowie lodówka.

Proszę o wasze informację z doświadczenia, czy to nie przeszkadza?
Wiem że jest spora temperatura podczas wypalania i nie wiem jak to się ma do lodówki którą jest w słupku obok... 
Pozdrawiam
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie ma najmniejszego problemu przy nowych sprzętach zamontować piekarnik obok lodówki. Jednak przy piekarniku z pryolizą sprzety powinny być oddzielone od siebie przynajmniej 45 centymetrowym słupkiem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Robert_Sz  Witam

Od niedawna mam dokładnie taką samą sytuację i Takie umiejscowienie może powodować, że z powodu wysokich temperatur lodówka może ulec uszkodzeniu i nie właściwie pracować. 

Z powodu wysokich temperatur, jakie może osiągać piekarnik. Może to powodować choćby problemy z chłodzeniem, oraz mrożeniem produktów, powodować, że system no-frost nie będzie w pełni efektywny. Dlatego zalecamy, aby piekarniki były oddalone od lodówek.

Robert_Sz
Pioneer
Opcje
A czy jest podobny piekarnik i czyszczenie np parą?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Robert_Sz  Im dalej, tym lepiej, zaleca się, aby ciepło wytwarzane przez piekarnik nie docierało do lodówki. Oczywiście zależy to od wielu czynników jak choćby grubość zabudowy. 

Ja jak zauważyłem u siebie wilgoć w lodówce to odsunąłem ją zdecydowanie dalej.

Robert_Sz
Pioneer
Opcje
Jak dużo musi być oddalony?
Piekarnik w środkowej części słupka oraz lodówka w zabudowie już zapewniają jakąś odległość...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Robert_Sz  Najlepiej tak dlatego aby nie czuć było ciepła na ściance lodówki z ktorą sąsiaduje piekarnik. 

Pytanie też jak zrobiona jest szafka zabudowy, może jest na tyle grube drewno że izoluje trochę ciepła, lub ewentualnie może ta część mebla będzie już zabezpieczona w tej kwestii termicznie.

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie ma najmniejszego problemu przy nowych sprzętach zamontować piekarnik obok lodówki. Jednak przy piekarniku z pryolizą sprzety powinny być oddzielone od siebie przynajmniej 45 centymetrowym słupkiem.
Robert_Sz
Pioneer
Opcje
Ekstra, dziekuje. Rozwiązał mi Pan mój problem. Analizowałem instrukcje lodówki i nie znalazłem tego problemu.
W przypadku piekarnika pobrałem instrukcje z internetu ale też nie znalazłem takiej uwagi.
W tej sytuacji zakupie piekarnik bez prylilizy.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W nowych sprzętach ma Pan bardzo dobrą izolacje termiczna, dlatego ich oddzielenie może być juz od 2 do 4 cm. Wyjątkiem jak już wspomniałem stanowi tylko piekarnik z pryolizą.Nie ma za co. Pozdrawiam.
0 Like