25-10-2024 07:42 PM
Nie jestem w stanie na podstawie instrukcji dowiedziec sie czy w tym piekarniku mozna wyjac prowadnice i jak je wyjac - rysunki jakby nie odpowiadaja polozeniu tej śruby jak u mnie. Czy ktos moglby nagrac filmik jak je wyjac i zamontować z powrotem? Tutaj zalaczam zdjecie moich prowadnic.
28-10-2024 03:30 PM
Cześć @Anna194!
Spróbuj według instrukcji na poniższej stronie, prowadnice chyba są takie jak u Ciebie w piekarniku:
28-10-2024 06:14 PM
Probowalam, ale boje sie uszkodzic + instrukcja jest do bani, źle to jest opisane. Sruba na ktorej trzymaja sie prowadnice jest wyzej niz w instrukcji. Prośba o kogoś z supportu o filmik jak to wyjąc...
29-10-2024 03:41 PM
Cześć @Anna194!
Nie mam możliwości nagrania takiego filmiku niestety, w internecie na wszystkich nagraniach prezentujących demontaż prowadnic to kwestia jednego pociągnięcia. Tutaj widać, że najpierw prowadnice są popychane w dół, a później trzeba je pociągnąć do środka komory. Czas na którym widać demontaż to 2:18min, możesz włączyć filmik w wolniejszym tempie, bo demontaż trwa dosłownie dwie sekundy:
29-10-2024 04:06 PM
@Anna194, Prowadnice boczne trzymają się na metalowym zaczepie zaznaczonym na poniższym zdjęciu. Wystarczy odgiąć pręty w dół, aby nie opierały się o zaczep, odchylić całość w bok i wyciągnąć. Trzeba użyć trochę siły, ale nie jest to mega skomplikowane.
31-10-2024 02:01 PM
dziekuje - to juz jest bardziej logiczne wytlumaczone i sprobuje tego.