Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemem z rejestracją pralki WD90N740NOA w aplikacji SmartThings na koncie Samsung - błąd 15-200

(Temat utworzony: 30-05-2022 08:21 AM)
2027 Wyświetlenia
Mariusz76
Explorer
Opcje

Witam

Bardzo proszę o pomoc związaną z problemem rejestracji pralki Samsung WD90N740NOA na koncie Samsung - błąd 15-200. Problem wystąpił po zmianie routera (na TP-Link C6) w domu. Pralka wcześniej była już zarejestrowana i nie było żadnych problemów. Pojawiły się one po zmianie routera, który podobnie jak poprzedni (też TP-Link) został uruchomiony na ustawieniach fabrycznych. Błąd pojawią się w ostatniej fazie rejestracji, czyli przy rejestracji na koncie Samsung. Podczas procesu dodawania urządzenia przez telefon Samsung S20  w aplikacji SmartThings następuje bez problemu połączenie z pralką (pralka w trybie AP), znajduje sieć, łączy się i po dłuższym czasie podczas dodawania jej do konta Samsung wyskakuje błąd: 15-200.

Dodam, że zmiana routera nastąpiła podczas prania z włączoną funkcją Smart Control. Po zmianie routera raz udało się zarejestrować pralkę przez nowy router ale wyświetlało ikonę pralki z czasem 15 min bez możliwości podglądu co się w niej dzieje ... Tak jakby pralka dalej funkcjonowała w "chmurze" Samsung ...  Po czym nastąpiło rozłączenie komunikacji i już nie mogę ponownie dodać pralki do konta Samsung, błąd 15-200.

Połączenie z siecią domową WiFi 2,4GHz działa idealnie, połączenie "ze światem" poprzez światłowód, ustawiona prosta nazwa sieci i hasło, szyfrowanie WPA2/AES.

Pozdrawiam, Mariusz

0 Like
dawid956
Journeyman
Opcje
Witam; nie wiem czy Pan odczyta tą wiadomość ale w 2024 pisał Pan o problemie z polaczneiem pralki I suszarki. mam ten sam problem z każdym urządzeniem tj pralka suszarka zmywarka piekarnik lodowka. zabezpieczenia wpa2, proste hasło itp, wszystko wydaje się być w porządku. paruje poprzez kod qr i w ostatnim etapie łączy się z wifi danego urządzenia z wykrzyknikiem, po chwili przełącza się na domowa sieć wifi i problem 15-200. próbowałem wszystkiego. usuwałem aplikacje, instalowałem od nowa itp. Może rozwiązał Pan ten problem u siebie?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@JasiuTV@arapalski, macie jakiś pomysł?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
dawid956
Journeyman
Opcje
niestety. mam teorie że winny jest mój dostawca internetu. w ciągu tygodnia będę miał zmienione wszystko w domu, router(chociaż nie uważam żeby to była wina routera bo wymieniałem kilka i nic o nie dawalo), dostawce internetu i może tam coś jest nie tak. jak uda mi się coś ogarnąć to dam znać
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witam, skąd ma Pan Internet? Wiem, że w Orange bywają problemy z IPV6. Próbował Pan konfiguracji na innym telefonie? Proszę, również dokonać konfiguracji na tej samej sieci. W nazwie sieci nie może być podkreślenia_ , zabezpieczenie podczas konfiguracji musi być WPA2 tylko. Bez WPA2/WPA3. 

dawid956
Journeyman
Opcje
To wszystko mam, prosta nazwa sieci, hasło proste, zabezpieczenia wpa2 personal, internet od lokalnego dostawcy i myślę że tu jest problem bo zmieniałem tel, routery i nic a nie wierzę żeby na każdym było źle coś ustawione. na dniach zmieniam dostawce na swiatlowod od Plusa to zobaczymy jak wtedy się zachowa smartthings bo to niemożliwe żeby żadne urządzenie nie chciało się podłączyć.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Możliwe, że Twój ISP blokuje jakieś adresy z, którymi łączy się ST, daj znać czy po zmianie ISP coś się ruszy.
0 Like
dawid956
Journeyman
Opcje
Wiem że kiedyś prosiłem dostawce o statyczne IP zamiast dynamicznego. może tu jest problem ale zobaczymy, dam znać czy zmiana dostawcy i modemu światłowodowego pomoże.
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje
A jakbyś spróbował kupić dodatkowy router. Ja mam router Play. I miałem podobne problemy, zakupiłem router Asus i to do niego połączyłem wszystkie urządzenia w domu. Lepiej i szybciej dziala, a dodatkowo nie było żadnych problemów z łączeniem w SmartThings.
Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.
dawid956
Journeyman
Opcje
Pomogło, wymieniłem dostawce internetu i router i jak ręką odjął. wszystkie urządzenia smart things zaczęły chodzić od razu.
dawid956
Journeyman
Opcje
Pomogło, wymieniłem dostawce internetu i router i jak ręką odjął. wszystkie urządzenia smart things zaczęły chodzić od razu.