16-05-2019 10:58 PM — edytowano 16-05-2019 10:59 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Mam problem z parowaniem pralki. Generalnie zaczyna sie dobrze a wiac APka prosi o uruchomienia na pralce Smart Control pozniej leca sobie procenty dochodzi do 39 % APka prosi o podanie sieci wifi do ktorej ma byc podlaczona pralka i o dziwo pralka sie do tej sieci podlacza i nagle APka informuje o bledzie dodania urzadzenia. No to zaczynam zabawe od nowa przy cyzm pralka wisi sobie juz na otwartym wifi. Apka leci do 39 % znow tam sie jakies przelaczenia pomiedzy sieciami wifi odbywaja tj. moja otwarta siecia a AP uruchomionym na pralce po czym telefon informuje mnie ze siec Washer costam jest zabezpieczona i potrzebne jest haslo. Siec te oczywiscie rozglasza pralka i tak w kolko Macieju.
Mam w trakcie prob wylaczona siec z LTE na telefonie wiec na pewno to nie sprawia problemu.
Jeszcze jedna ciekawostka jak wylacze calkiem pralke i ja wlacze to ponownie podlacza sie do sieci Wifi.
Masakra jakas bo widze ze sporo ludzi ma problem z tym parowaniem. Ma ktos pomysl jak z tym dalej pojsc ? Moze jest jakis sposob na reset pralki, moze tam zaszylo sie jakies haslo ktrego nie jest w stanie wprowadzic Smart Thinks ?
- « Poprzedni
- Następny »
17-05-2019 12:14 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@daskore Czy pralka znajduje się w zasięgu domowej sieci wifi? I z jakiego telefonu jest konfigurowana?
Proponuję również zajrzeć do tego tematu: SmartThings - komunikaty podczas parowania urządzeń
17-05-2019 09:05 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czesc
Tak jest w zasiegu malo tego laczy sie do otwartej sieci Wifi a na pralce swieci sie znaczek Wifi a na APce widac podlaczona pralke, ale aplikacja na telefonie za cholere sie nie zgrywa z pralka. Proba parowania byla wykonywana na Xiaomi Mi6 i Samsung Galaxy A5 z tym samym efektem 39 % jakies przelaczenia pomiedzy siecia wifi otwarta a wifi pralki.
Mam informacje na telefonie niepoprawne haslo do sieci Wifi Washer costam to jest siec ktora rozglasza pralka w trybie AP no i pozniej parowanie zakonczone jest bledem
17-05-2019 09:07 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
mowiac na APCe widac podlaczona pralke mowie o punkcie dostepowym czyli AP Aruby a nie o aplikacji telefonu
17-05-2019 09:10 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Te komunikaty bledow ktore podales to nie maja w ogole sensu, siec Wifi jest otwarta wiec nie ma zadnej autentykacji, a w trybie parowania pralka jest ustawiona na AP wiec ta nie ma co dotykac tego przycisku kontroli na pralce. Zreszta klikalem na niego tak jak opisane jest w tym artykule i nawet dzwieku nie wydaje urzadzenie. Zeby wyjsc z trybu AP na pralce trzeba przeciez przez 3 sek przycisnac przycisk kontroli
17-05-2019 11:32 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@daskore mój quickdrive bez najmniejszych problemów przy użyciu S10+ i apki Smart Things loguje się do domowego wifi. Co ciekawe sieć mam zabezpieczoną hasłem. Pralka widoczna jest również na zegarku GS3 Frontier i dosyła komunikaty na TV.
Odłączyć pralkę od prądu, niech się wyzeruje. Wyczyść dane i pamięć aplikacji ST na telefonie i spróbuj ponownego parowania urządzeń.
12-01-2020 10:23 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-01-2020 10:52 AM — edytowano 12-01-2020 10:53 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Daria37 Czy próbowałaś wyłączyć pralkę od prądu ? Jaki masz router marka model ?
12-01-2020 03:58 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jak będę w domu to muszę zobaczyć. Tak włączyłam i wyłączyłam z sieci. Posiadam Samsung Galaxy A5 2017.
12-01-2020 05:46 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Daria37 oznacza problem z połączeniem z siecią właśnie. Na czas parowania urządzeń zdejmij hasło z WiFi i sprawdź ustawienia sieci, czy masz częstotliwość na 5GHz czy 2,4.

- « Poprzedni
- Następny »