Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

podłączenie Tuya/Smart Life do SmartThings

(Temat utworzony: 12-03-2021 11:01 AM)
4788 Wyświetlenia
MazuLuka
Apprentice
Opcje
Kupiłem żarówki marki hykker, które połączyłem z aplikacją Tuya. Jak wiemy usługę Tuya mozna podpiąć do SmartThings, jednakże po podłączeniu nie widać tych urządzeń... 😞

Czy miał ktoś może podobną sytację?

image

image

0 Like
19 Odpowiedzi
NK99
First Poster
Opcje

Posiadam Iphona i po wyłączeniu aplikacji i zamknięciu jej nic to nie daje. Na Google home znalazło mi wszystkie urządzenia z aplikacji Smart Life

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Chodzi o usunięcie konta w aplikacji SmartThings w ustawieniach jest taka opcja aby zamknąć konto nie sama aplikacje.
0 Like
NK99
First Poster
Opcje

Zrobiłam tak jak poradziłeś całkowicie usunęłam konto i co? Nadal nic…. Działanie tej aplikacji to istna żenada 

IMG_1032.png

0 Like
NK99
First Poster
Opcje

Co więcej założyłam nowe konto na smartThinks i z takim samym skutkiem. Ani jedno z urządzeń nie dodało się 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@NK99 Najwidoczniej apka nie jest kompatybilna ze wszystkimi urządzeniami, a tylko jakąś częścią. Nie jest to nic nowego - często jedne ze starszych sprzętów łączą się poprawnie, gdy nowych nie da się zapędzić do działania bez względu na to co zrobisz. Pozostało ewentualnie potestować działanie na innych telefonach, jeżeli tylko masz takie możliwości.

0 Like
NK99
First Poster
Opcje

@PatrykF Mogłabym się z tym zgodzić gdyby nie fakt iż miałam podłączone tam cześć urządzeń chociażby dwa sterowniki i kilka przełączników. Te nowe pierwotnie tez się tam „zaciągnęły” tylko z inna nazwa i nie wszystkie dlatego nie dużo myśląc postanowiłam rozłączyć i połączyć ponownie. Wiec wina nie jest po stronie moich urządzeń tylko tej aplikacji… działa chyba tylko w zależności od dnia 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@NK99 Spróbuj więc zgłosić problem poprzez formularz kontaktowy wsparcia tej aplikacji po zalogowaniu się na tej stronie do swojego konta samsung w zakładce "Kontakt z nami" na dole strony:

http://account.samsung.com/

0 Like
Members_2H8Vvz2
First Poster
Opcje

Korzystam z aplikacji MOES do której mam podłączone urządzenia Zigbee poprzez bramkę. W tej aplikacji zrobiłem sceny jak na zdjęciu.

Screenshot_20230824_215431_MOES.jpg

 Następnie w SmartThings połączyłem.sie z kontem Tuya. Udało mi się bez problemu dodać poprzez import scen urządzenia i mogę nimi sterować. Jednak pomimo tego, że urządzenie jest wyłączone na stronie SmartThings widzę "właczone". 

Screenshot_20230824_215421_SmartThings.jpg

Screenshot_20230824_221210_SmartThings.jpg

 Zapewne rozwiązanie jest banalne, ale nie mogę do tego dojść. Czy ktoś może pomóc.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@arapalski, masz jakiś pomysł w przypadku @Members_2H8Vvz2?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
arapalski
Samsung Members Star ★
Opcje

Nie mam doświadczenia z urządzeniami Tuya, ale wygląda na to, że serwery obu firm nieprawidłowo wysyłają komunikaty. 

Poznaj świat inteligentnego domu SmartThings.