Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

podłączenie Tuya/Smart Life do SmartThings

(Temat utworzony: 12-03-2021 11:01 AM)
4649 Wyświetlenia
MazuLuka
Apprentice
Opcje
Kupiłem żarówki marki hykker, które połączyłem z aplikacją Tuya. Jak wiemy usługę Tuya mozna podpiąć do SmartThings, jednakże po podłączeniu nie widać tych urządzeń... 😞

Czy miał ktoś może podobną sytację?

image

image

0 Like
19 Odpowiedzi
Drd0
Helping Hand
Opcje
witaj, mam włączniki i gniazdka podłączone z tuya i u mnie tych urządzeń też nie widać a próbowałem już wszystkiego. spróbuj dodać do tuya jakąś automatyzację typu tap-to-run. i jeszcze raz dodać tuya do Smart things I powinny się pojawić automatyzacje.
MazuLuka
Apprentice
Opcje
Dzięki. Jest już jakiś progres. 😀 Co prawda ikonka się pojawia, ale nie mogę sterować. Wygląda jakby było offline, natomiast w apce Tuya działa. Załączam screeny.

Screenshot_20210312-144112_SmartThings.png

Screenshot_20210312-144105_SmartThings.png

Screenshot_20210312-144742_Bixby Routines.png

Screenshot_20210312-144144_SmartThings.png

0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
u mnie w ten sposób zadziałało, ale dalej już w żaden sposób nie mogę przejść, samych urządzeń nie widzę, tylko automatyzację mogę sterować.
MazuLuka
Apprentice
Opcje
Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje

@MazuLuka zerknij do tego postu: https://eu.community.samsung.com/t5/smart-home/wsp%C3%B3%C5%82praca-urz%C4%85dzenia-tuya-w-smartthin...  masz tam częściowe rozwiązanie swojego problemu.

NK99
First Poster
Opcje

Witam, 

Kupiłam przełączniki i sterowniki do taśmy led na Tuya. Wszystko miałam dodane w aplikacji Smart Life. Poprawnie zaciągnęło mi wszystko do aplikacji Samsunga jednak musiałam niektóre z przełączników wymienić. I rozliczyłam usługę powiązanych aplikacji ponieważ nazwy nie dodały się poprawnie. Teraz jak chce zaciągnąć kontakty i resztę sterowników(które wcześniej były, wiec mam pewność ze są obsługiwane) aplikacja  SmartThings nie widzi nic. Pomocy bo szału dostanę 😕

#sterowniki #smarthome #tuya #SmartThings

IMG_0948.png

IMG_0949.png

IMG_0950.png

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@NK99 Sprawdź czy po przeczyszczeniu danych aplikacji będziesz w stanie dodać je ponownie. Oczywiście to wiąże się z potrzebą wprowadzenia wszystkiego ponownie do aplikacji, ale być może to rozwiąże problem:

Ustawienia > Aplikacje > Smart Things / Smart Life > Pamięć / Domyślna pamięć > Wyczyść dane.

Możliwe, że trzeba będzie jeszcze zresetować ustawienia sieciowe:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieciowe.

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Pobawiłem się dziś i połączyły się aplikacje beż problemu, ale na 50 urządzeń z SmartLife znalazł 10. Spróbuj zamknąć aplikacje SmartThings w ustawieniach aby usunął z serwerów samsunga dane i od nowa się zalogować. Zdecydowanie lepiej działa Google Home widzi 90% urządzeń i ds się sterować nimi z poziomu paska powiadomień, polecam sprawdzić. Screenshot_20230810_092700_Samsung Members~2.jpg
0 Like
NK99
First Poster
Opcje

Tak próbowałam już to zrobić niestety bez żadnego skutku 

0 Like