Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

piekarnik NV73J9770RS nie działa wifi

(Temat utworzony: 19-09-2017 07:17 AM)
4315 Wyświetlenia
Mireczek
First Poster
Opcje

Nie instaluje się do końca program Smart Home. Mam Samsunga Galaxy s7 edge.Zatrzymuje się w tym miejscu i nie idzie dalejZatrzymuje się w tym miejscu i nie idzie dalej

0 Like
12 Odpowiedzi
kociak199
First Poster
Opcje

podejdź blisko routera, miałam wcozraj to samo, za którymś razem pójdzie. U mnie także nie łapało, ale jak podeszłam do routera to chyba za 2 razem złapało i jest ok.

0 Like
Jacek_WG
Expert
Opcje

Cześć @Mireczek,

jeśli chodzi o podłączenie piekarnika do sieci WiFi czasem piekarnik nie może się połączyć z siecią jak hasło jest zbyt skomplikowane... Spróbuj zmienić hasło na łatwiejsze i zobacz czy to pomoże. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Krzywys
First Poster
Opcje

NV73J9770RS

Niestety ten piekarnik to moja zmora. Niby jeden z najdroższych że stajni samsunga, w dodatku chef collection a nie może się z aplikacją smart things połączyć. Raz mi nawet złapało w telefonie dodawanie urządzenia, ale zatrzymało się na 32%. Instrukcja dodawania urządzenia jest nieintuicyjna. W instrukcji dodawania urządzenia jest prośbą o wybór przycisku "Łatwe połączenie", a takiego przycisku w ustawieniach piekarnika nawet nie ma. Jest jedynie "Szybkie połączenie", domyślam się, że to pewnie to, bo jest jeszcze coś takiego jak "inteligentne sterowanie". Tak czy inaczej piekarnik w trybie AP jest tylko 300s co i tak nie wystarcza na połączenie. Co ciekawe telefon znajduje siec oven samsung, ale nie da się z nią połączyć, ma jakieś hasło. Daje również aplikacji uprawnienia do wifi, ale to nie pomaga. Po prostu masakra...

Screenshot_2020-01-29-19-57-14-142_com.samsung.android.oneconnect.jpg

15803247223642111182241352433329.jpg

A tu podczas łączenia 

IMG_20200129_200743.jpg

Screenshot_2020-01-29-20-07-17-906_com.samsung.android.oneconnect.jpg

0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Hej @Krzywys,

do połączenia piekarnika ze SmartThings używaj tylko szybkiego połączenia. Inteligentne sterowanie zadziała dopiero po sparowaniu urządzeń. Tryb AP ma trwać 300 sekund, to jest czas na wykrycie piekarnika przez aplikację. Jeżeli próbowałeś połączyć się z siecią piekarnika i została ona zapamiętana przez telefon, usuń ją z listy. Najprawdopodobniej będziesz musiał dodatkowo potwierdzić łączenie na piekarniku, obserwuj dokładnie informacje w aplikacji. Sprawdź też, jaki zasięg WiFi jest obok urządzenia, być może jest to punkt, do którego sieć "nie dociera". 

0 Like
azzasia1
First Poster
Opcje

Nie da sie podlaczyc wifi, co zrobic

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@azzasia1 co masz dokładnie na myśli? Żeby coś podpowiedzieć, musimy mieć więcej info co się dzieje :winking-face:

0 Like
Michallemanski
Apprentice
Opcje

Po włączeniu "szybkie połączenie" w ustawieniach piekarnika odlicza 300 sek. W telefonie nie pojawia mi się żadna nazwa [oven] o która prosi aplikacja Smartthings. Pojawia się tylko Direct-smartoven z którym łącze się podając hasło 5x1, 5x2 (raz to hasło uznaje raz uznaje za błędne). Pomimo połączenia aplikacja SmartThings nie przechodzi dalej bo czeka na połączenie z [oven]... co robić ?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Michallemanski również masz model NV73J9770RS? Jaką masz wersję aplikacji? Piekarnik i telefon są podłączone do tej samej sieci wifi? Jaką masz ustawioną częstotliwość?

0 Like
Michallemanski
Apprentice
Opcje

@EwaK  napisał(a):

@Michallemanski również masz model NV73J9770RS? Jaką masz wersję aplikacji? Piekarnik i telefon są podłączone do tej samej sieci wifi? Jaką masz ustawioną częstotliwość?

Tak mam ten model piekarnika. Wersje aplikacji  najpewniej mam jedna z nowszych bo ściągnąłem ja 6 dni temu na telefon. Piekarnik i telefon są podłączone to tej samej sieci. Używam 2,4ghz.

0 Like