24-11-2020 09:32 PM
Witam Przedstawiam poniżej listę sprawdzonych urządzeń kompatybilnych ze SmartThings wykorzystywanych w moim inteligentnym domu. Oficjalną listę wspieranych urządzeń można znaleźć tutaj, miejscami nie jest zbyt precyzyjna, stąd pomysł stworzenia listy.
Oto moja lista:
Z jakich urządzeń wy korzystacie w swoich inteligentnych domach SmartThings ? Stwórzmy razem listę polecanych produktów 😉
03-02-2021 08:33 PM
Witam maly ruch na tej stronie. Wlasnie mam sporo urzadzeni Samsunga i do tego chcialem sobie dorzucic sterowanie oswietleniem i roletami itd. Juz widze ze sa problemy z np Tuya do rolet nie smiga, przekaznik Tuya tez. Samsungowy Hub duzo obiecuje w opisach ale jakos w praktyce slabo .... NA ta chwile nawet nie widze rozwiazania ktore mogloby sterowac mi roletami z Smartthigs. Jedynie co zadziala i pojawil sie w aplikacji to Sonoff mini po wi-fi. Zobacze jeszcze z Fibaro narazie kupuje po jednym z niby zintegrowanych firm asortymencie. Naprawde szkoda ...
09-03-2021 05:22 PM
Aktualizacja o nowe urządzenia:
07-04-2021 10:30 AM
W polskiej dystrybucji pojawiły się już sprzęty Aeotec , po rebranding'u z SmartThings
03-07-2021 12:39 PM — edytowano 03-07-2021 12:40 PM
18-11-2021 11:17 PM
13-12-2021 12:36 PM
Cześć,
rozkminiał ktoś dodania czujników Xiaomi? Słyszałem że jest taka możliwość.
Druga sprawa to próbuje połączyć Stamtthings z Tuya, założyłem konto na Tuya.com i przy próbie dodania urządzeń w apce klikam producenta Tuya pojawia się logowanie, próbuje się zalogować danymi z rejestracji i wyrzuca mi że user nie istnieje.
20-12-2021 03:23 PM
Witam,
poszukuje modułów działających po Zigbee do zamontowania w puszcze gniazdka.
Polećcie mi proszę cos sprawdzonego działającego i w rozsądnej cenie.
Pozdr.
20-12-2021 03:43 PM
Hej, co dokładnie chcesz uzyskać? Osobiście mogę polecić moduły do puszkowe FIBARO albo Aeotec Nano, lecz one są po Z-wave. Podobno LED Trading, jest kompatybilny i po protokole zigbee.
20-12-2021 03:53 PM
Głównie chce wzmocnić/przedłużyć zasięg Zigbee ponieważ przy stałym rozmieszczeniu żarówek i wtyczek przy obecnej centrali ST niektóre z nich nie mają zasięgu. Oczywiście chce też mieć możliwość sterowania gniazdkiem oraz może mierzenia zużycia energii.