24-11-2020 09:32 PM
Witam Przedstawiam poniżej listę sprawdzonych urządzeń kompatybilnych ze SmartThings wykorzystywanych w moim inteligentnym domu. Oficjalną listę wspieranych urządzeń można znaleźć tutaj, miejscami nie jest zbyt precyzyjna, stąd pomysł stworzenia listy.
Oto moja lista:
Z jakich urządzeń wy korzystacie w swoich inteligentnych domach SmartThings ? Stwórzmy razem listę polecanych produktów 😉
20-12-2021 08:15 PM
Poczytałbym czy nie będą Ci odpowiadać te LED Trading po Zigbee. Wpisz w Google "LED Trading z-wave europe" - to europejski dystrybutor, ma dość szczegółowe opisy produktów wraz z kompatybilnością dla poszczególnych central. Potem przyjdzie pytanie jak je ściągnać do nas. 😅 Osobiście nie korzystałem z modułów Zigbee, tylko mam doświadczenie z Z-wave.
14-07-2022 10:05 PM
Aktualizacja o nowe urządzenia:
17-11-2022 09:05 PM
Aktualizacja o nowe urządzenia:
13-05-2024 08:38 PM
Pamiętajcie, że wymagana jest centrala Aeotec Smart Home Hub
Aktualizacja o nowe przetestowane urządzenia:
Urządzenia i sensory korzystające z protokołu Matter, kompatybine z platformą SmartThings:
Oczywiście nie zapominajmy o całej gamie produktów RTV i AGD z pod marki Samsung oznaczonych logiem SmartThings
18-07-2024 03:32 PM
10-11-2024 09:06 AM
02-01-2025 03:01 PM
Gniazdko SONOFF S60TPF
Gniazdko podłączone przez dedykowaną aplikację eWeLink a następnie konto połączone z Samsungiem przez Smartthings...
Najważniejsza dla mnie użyteczność tego gniazdka to weryfikowanie zużycia energii... w aplikacji eWeLink działa rewelacyjnie, niestety przez Smartthings nie działa w ogóle... Gniazdko można tylko włączyć/wyłączyć bądź ustawić harmonogramy ale zużycia energii już nigdzie nie pokazuje...
Czy to błąd komunikacji między Smartthings a eWeLink i zostanie ta "niedogodność" naprawiona, czy może Samsung celowo blokuje tą funkcję i nie zaciąga wszystkich danych?
Dziwi mnie też to że nawet dla soundbara Samsung S800B nie ma "monitora" zużycia energii, a pozostałe funkcje w aplikacji występują?
Poniżej zrzuty ekranu dla gniazdka SONOFF dla aplikacji eWeLink i Smartthings
eWeLink
Smartthings
Smartthings
Smartthings
07-01-2025 07:24 PM