Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Drugi Oczyszczacz powietrza nie łączy się z siecią wifi

(Temat utworzony: 12-04-2020 04:40 PM)
3897 Wyświetlenia
m12345s
First Poster
Opcje

Dzien dobry. Mam problem z polaczeniem oczyszczacza powietrza z siecią wifi. Mam oczyszczacz AX90,bez problemu udalo sie go polączyć z siecią. Drugi oczyszczaczAX60 nie chce sie połączyć.

0 Like
37 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@m12345s  Próbowałeś odłączyć router od sieci na chwilę ?

0 Like
m12345s
First Poster
Opcje

Probowałem, bez efektu. Dokładnie wygląda to tak, że przy probie zainstalowania nowego urządzenia przez SmartThings telefon/aplikacja rozpoznaje nowe urządzenie, ale nie moze się z nim połączyć ani w trybie automatycznym ani ręcznym.

Instalacja poprzedniego oczyszczacza przebiegła bezproblemowo. (Na próbę odinstalowalem go i zainstalowałem ponownie - też bezproblemu)

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@m12345s mniejszy oczyszczacz nie jest za daleko od routera? Da się go połączyć po rozłączeniu 90?

0 Like
m12345s
First Poster
Opcje

Nie, 60 jest nawet blizej routera. Mam wrażenie, ze caly problem leży w niemożliwości nawiązania połączenie wifi pomiędzy oczyszczaczem a telefonem. Przy próbie łączenie telefonu z siecią [air purifier] SAMSUNG pojawia się komunikat błąd połączenia lub" wystąpił błąd uwierzytelnienia. " Większy oczyszczacz instaluje się bezproblemowo.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

Masz opcję podesłać screeny, na jakim etapie Cię wyrzuca?

0 Like
m12345s
First Poster
Opcje

Przy próbie łączenia automatycznego pasek postępu zatrzymuje się na 34%, potem knformacja bląd uwierzytelniania. przy połączeniu w trybie ręcznym błąd połączenia z siecią

Resized_Screenshot_20200413-205751_Settings.jpegResized_Screenshot_20200413-205533_Settings.jpegResized_Screenshot_20200413-205521_SmartThings.jpeg

0 Like
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Hej @m12345s,

program nie wyświetla polecenia potwierdzenia parowania przyciskiem? 

0 Like
m12345s
First Poster
Opcje

Nie , program probuje połączyc się "samodzielnie" 

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @m12345s. Nie widzę dokładnie, jakiej sieci używasz na screenie - to WiFi/dane komórkowe/hotspot?

Próbowałeś użyć innej sieci, np. HotSpota z łatwym hasłem z innego telefonu?

0 Like