Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wybór lodówki - wnęka

(Temat utworzony: 12-11-2022 02:09 PM)
663 Wyświetlenia
Ola16
Student
Opcje

Dzień dobry,

Poszukuję lodówki, która zmieści się we wnęce 60-60,5cm.

Z jednej strony znajduje się ściana, z drugiej górne szafki, a na dole zmywarka wolnostojąca (w tym miejscu odstęp od zmywarki do potencjalnej lodówki wynosiłby ok 10 cm - obok zmywarki jest blenda).

W jednym ze sklepów usłyszałam od sprzedawcy, że lodówka bespoke o szerokości 59,5cm mogłaby stanąć we wnęce, w innych źródłach natomiast mowa jest o 5cm  z każdej strony.

Będę wdzięczna za porady. 

0 Like
12 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Wg mnie zawsze dobrze doliczyć kilka cm przy wyborze żeby sie wpasowala elegancko
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ola16  Dzień Dobry

Jeżeli z jednej strony jest ściana, to w grę może wchodzić tylko model do pełnej zabudowy.

Lodówki z serii bespoke z uwagi na wymagania dotyczące wentylacji nie będą mogły pracować we wnęce o szerokości 60-60,5 cm.

0 Like
Ola16
Student
Opcje

Dziękuję za odpowiedź. Nie mam niestety możliwości powiększyć tej wnęki, wiązałoby się to z wymianą mebli kuchennych. 

0 Like
Ola16
Student
Opcje

Dziękuję, a modele kitchen fit?

Modele do pełnej zabudowy są dużo mniejsze, a dodatkowo meble kuchenne są już w kuchni, nie ma możliwości zabudowy. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ola16  W przypadku modeli Kitchen fit konieczne jest wycięcie po obu stronach w szafkach otworów wentylacyjnych, założyłem że w ścianie Pani czegoś takiego nie wytnie.

0 Like
Ola16
Student
Opcje

Naturalnie - nie wytnę.

Natknęłam się jednak na informację na tym forum, że brak wycięcia spowoduje jedynie większy pobór prądu, bez uszczerbku dla lodówki. Rozumiem zatem, że to nieprawda?

Lodówki na poniższym zdjęciu katalogowym nie są z serii be spoke? 

Screenshot_20221112_120329_com.android.chrome_edit_1295167048920073.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ola16  Tak, to są lodówki Bespoke, więcej informacji można znaleźć tutaj:

https://www.samsung.com/pl/refrigerators/bespoke-refrigerator/ 

0 Like
Ola16
Student
Opcje

Zdjęcia katologowe w takim wypadku wprowadzają klienta w błąd, sugerując, że można je obudować. 

0 Like
Dawid256
Explorer
Opcje
Kup od Samsunga mam już 5 lat i chodzi bez usterek nic się nie psuło
0 Like