Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uwaga na zakupy w sklepie Samsung

(Temat utworzony: 12-12-2022 10:06 PM)
1287 Wyświetlenia
JacekKrzysztof
Explorer
Opcje

Ja mam taki problem a właściwie mój syn, który kupił dla nas do domu telewizor i soundbar za 10300zl 14 listopada i do dzisiaj czyli 12.12.2022 bujam się z Samsungiem, który wysłał już sprzęt, Zadbano pisało że nie odebrało od Samsunga a ja dzwoniąc do Samsunga otrzymywałem info że robią co mogą aby sprawdzić co się stało. Po kilku e-mailach na które nie było odpowiedzi (a w automatycznej odpowiedzi było że załatwia sprawę w 24H) zagroziłem podjęciem kroków prawnych i co.... ??? Dostałem odpowiedź że robią co mogą i proszą o wypełnienie ankiety Klienta. Wreszcie 9.12.2022 przyznali się, że ich wina i anulowali moje zamówienie na TV i soundbar i stworzyli dwa zamówienia oddzielnie na TV i soundbar. No i wysłali TV znowu, już jest nr przesyłki, już 10.12.2022 zostało odebrane przez kuriera, już 11.12.2022 było w transporcie z datą dostawy dzisiejszą czyli 12.12.2022 (wziąłem wolne żeby odebrać przesyłkę i o 19.00 okazało się, że status zmienił się znowu na odebrane od Samsung I dostawa 14.12.2022. Na soundbar nie ma żadnej informacji kiedy zostanie wysłane. OD PRAWIE MIESIACA SPONSORUJEMY SAMSUNG. Kupiliśmy sobie 75 calowy TV na MŚ w Piłce Nożnej i na razie nie mamy ponad 10000zl i sprzętu. Tak robią oszuści i złodzieje. Jesteśmy od miesiąca zwodzeni przez bandę oszustów. Ostatni zakup od Samsunga. A byliśmy fanami tej marki, zawsze polecaliśmy innym. Wszystko jest z firmą Samsung fajnie jak się coś kupuje za 300 zł. Jak się kupuje coś za ponad 10000zl to się jest potraktowanym jak śmieć. NIE POLECAM FIRMY SAMSUNG I BĘDĘ WSZYSKIM ODRADZAŁ ZAKUPY.

JacekKrzysztof
Explorer
Opcje
I nie jesteśmy na TY Panie Moderatorze. Przyślijcie sprzęt, przestańcie przetrzymywać nasze pieniądze (ponad 10 000 zł), to nie będę musiał pisać i dzwonić. I obiecuję, że więcej z Wami nie będę chciał mieć nic wspólnego.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@JacekKrzysztof, przede wszystki paragraf 2, punkt 2.3., podpunkt c Regulaminu, cytuję:

"Podejmują publicznie temat działań moderatora. Jeśli chcesz odnieść się do zachowania
moderatora, wyślij mu prywatną wiadomość;"

Po drugie, usuwane były powielone słowo w słowo treści, jednak post dot. problemu nadal był, jest i będzie widoczny na forum.

A co do wysyłki, to sprawą zajmuje się odpowiedni dział obsługi sklepu, więc urządzenia z pewnością dotrą.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

JacekKrzysztof
Explorer
Opcje
O tym, że wszyscy w Samsungu pracują nad rozwiązaniem czytam i słyszę od miesiąca. Rozwiązanie jest proste. Nie powinno mnie interesować jaki macie bałagan w Samsungu i jak ciężko pracujecie nad tym. Fakt jest taki, że wzięliście pieniądze, wystawiliście fakturę a towaru nie ma. Po prostu dostarczcie towar.
JacekKrzysztof
Explorer
Opcje
Kiedy dotrą?
JShepard
Student
Opcje
Ta firma jest nieuczciwa i widać to po wielu komentarzach na social mediach, Pan moderator widać także popełnia nieuczciwość konsumencką usuwając opinie klientów z forum, podpierając się regulaminem, mam wam pokazać wasze regulaminy i czemu nie przestrzegacie własnych zasad? Wstyd
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Myślę anulować i nie odebrać zamówienia , muszą oddać kasę , kupić spokojnie w sklepie , odebrać własnym transportem , bo z telewizorami w transporcie cuda się dzieją , swoją drogą na forum pyskówka niewiele daje , koledzy podajcie proszę jak powinna wyglądać prawidłowa reklamacja przesyłki ze sklepu Samsung , no jak ?
1 wysyłam meila że przesyłki nie ma
2 znowu to samo
3 dzwonię na infolinię a tam podają numer reklamacji
4 kolejna prośba o podanie terminu
5 w jaki sposób anulować zamówienie
Czy w przypadku problemów z zakupami wszystko mamy wysyłać na forum Members Samsung z żalami czy kontakt na zarząd, to jaki ?

No pomóżcie klientowi a nie taka pyskówka
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
@ wojownik13
Wsparcie na tym forum powinno być konkretne merytorycznie podparte o zadowolenie klienta , mimo że klient się wkurza , powinien być dany kontakt do pionu WYŻEJ w takim przypadku, na priva
Robertxxxxx
Voyager
Opcje
Sklep Samsunga w naszym kraju to nieporozumienie. Mi natomiast zwracali 2 miesiące pieniądze, nikt nie wiedział co i jak
JShepard
Student
Opcje
Proszę o niewypowiadanie się w sprawie, która Pana nie dotyczy i o której Pan nie ma wiedzy i pojęcia.

Nie tylko tutaj, ale także nieprzyjemne firmie komentarze są usuwane na stronie sklepu, cenuzra pełną parą.

A propos dobijania się telefonicznie i mailowo, to w przypadku Samsunga jest bezcelowe, no chyba, że nie szanuje Pan swojego czasu, wtedy może Pan sobie dzwonić do woli.
JacekKrzysztof
Explorer
Opcje
Telewizor po 31 dniach uporczywych pytań dotarł. Co do soundbaru dalej "dział weryfikacji bada sprawę". Przez ponad miesiąc obracaliscie naszymi 10300zl nie dając towaru. Teraz jeszcze czekamy wciąż na soundbar za około 4000zł. Jakbyście wzięli chwilówkę lub inny kredyt na tą sumę to ile by to Was kosztowało? Czy jesteście wstanie w końcu nam pomóc? Czy po wszystkim jesteście w stanie zadośćuczynić tym problemom jakie stworzyliście?
0 Like