Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydłużenie czasu pracy baterii Samsung Fold 3

(Temat utworzony: 27-05-2022 12:24 PM)
1106 Wyświetlenia
sylwekb
Explorer
Opcje

Witam

Jak długo wytrzymują wasze telefony bez ładowania baterii? W ustawienia --> Bateria mam w parametrach świetnie, a mimo to muszę codziennie ładować telefon. Czy są jeszcze jakieś sposoby aby wydłużyć czas pracy na baterii? Jeśli dobrze rozumiem w takim tempie po roku używania telefonu wydajność baterii spadnie o 20% i co wtedy, bateria do wymiany?

0 Like
16 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, co do sposobów wydłużenia czasu pracy można
- wprowadzić aplikacje w stan głębokiego lub zwykłego uśpienia

Aby to wykonać wchodzimy -> ustawienia -> Pielęgnacja Urządzenia-> bateria -> ograniczenie działania w tle

- aktywować tryb oszczędzania energii

- aktywować funkcję, która ogranicza ładowanie baterii do 85% w celu zwiększenia wydajności

wchodzimy -> ustawienia -> Pielęgnacja Urządzenia-> bateria -> więcej ustawień baterii

* warto pamiętać aby nie rozładowywać baterii poniżej 15 %, ponieważ może to zmniejszyć jej wydajność
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sylwekb  Witam

Polecam również ten temat na temat tego jak dbać o baterię:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/bateria-w-smartfonie-jak-dba%C4%87-by-p... 

sylwekb
Explorer
Opcje

Dziękuję, ustawiłem zgodnie z sugestiami. Zobaczymy o ile to przedłuży czas pracy telefonu na baterii bez ładowania.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czekamy na informację o efektach
0 Like
sylwekb
Explorer
Opcje

Jeszcze dopytam czy ma znaczenie czy ładuje się telefon oryginalnym kablem podłączonym do sieci czy z USB komputera?

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Na pewno z komputera będzie się wolnej ładować niż orginalnym kablem i ładowarką
0 Like
sylwekb
Explorer
Opcje

Oczywiście, że wolniej przez USB ale chodziło mi o kwestie trwałości czy żywotności baterii, który sposób jest lepszy dla baterii.

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Myślę, że oba sposoby są bezpieczne dla akumulatora.

W moim przypadku używam dwóch sposobów i wszystko jest w najlepszym porządku
LukaszW
Expert
Opcje

@sylwekb bez problemu - telefon steruje protokołem ładowania, więc z urządzeniem nic się nie powinno stać, a z reguły wolniejsze ładowanie jest lepsze dla baterii. :smiling-face: