Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ramka/zawias

(Temat utworzony: 13-12-2023 08:30 PM)
1096 Wyświetlenia
KrZyHuUuU
Voyager
Opcje
Telefon używam od 2 dni i dopiero dziś to zauważyłem. Jest to normalne czy reklamować? Z lewej strony na zdjęciu ramka delikatnie trze o zawias otwierając telefon a z prawej jest minimalna szczelina. Zamyka się prawidłowo. Miał ktoś tak ? 

image

KrZyHuUuU
Voyager
Opcje
Może inaczej to sprecyzuje.
Gdy telefon jest złożony to u góry jest większa szczelina a na dole mniejsza. Gdy otwieram telefon slszczelina u góry zostaję bez zmian lecz na dole zmniejsza się do takiego stanu że dotyka o zawias, lecz jak odwrócę sytuację i zamykam telefon to szczeliny są wsporzadku. Ta jedna jedyna szczelina na dole od strony wyświetlacza zewnętrznego jest tak jak by ruchoma i pod wpływem nacisku na otwieranie telefonu ona się przesowa. Nie wiem jak inaczej to opisać a dzis mam ostatni dzień na zwrot i nie wiem co robić. A za telefon dałem 8 tysiecy i obawa zostaję czy jest wszystko dobrze.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dlatego Panu tłumaczę że przerabiałem już na serwisie i Foldy 4 i Foldy 5 i każdy tak właśnie. Telefony przechodzą szereg kontroli przed wydaniem ich na rynek.
KrZyHuUuU
Voyager
Opcje
Najlepszym sposobem będzie udanie się do serwisu samsunga pokazać i poradzić się a potem podejmę decyzje :smiling-face:
Poinformuję was jak to się skończyło:) dziękuję za pomoc jestem troszkę spokojniejszy ale wizyta w serwisie uspokoi mnie całkowicie :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Oczywiście że tak. Zatem czekamy na informacje. Pozdrawiam
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
@_Technik_ ma rację wszystkie Foldy tak mają. Tutaj przykładowe zdjęcia z internetu (Fold4). Proszę spojrzeć na dolną część, po prawej stronie jest taka sama szczelina.image_1000002159_1702547778.pngimage_1000002159_1702547849.png
KrZyHuUuU
Voyager
Opcje
Byłem w serwisie i powiedzieli że zawias rysuje się przez kurz ktory się tam dostaje, złożyłem przy serwisancie telefon do połowy i wzięłem kartkę papieru i od góry pokazałem mu ze jest taka szczelina ze papier przejdzie, a na dole ze tej szczeliny nie ma u nawet kartka nie jest w stanie tam wejść, na co on powiedział że tak to ma być, zapytałem czy pokaże mi innego folda bo chciałem sobie porównać, to pokazał mi i tam owszem nie było idealnie rowno ale ramka nie ocierała zawiasu, później pojechałem media expert bo miałem po drodze w celu porady, to Pan powiedział że widzi że jest różnica ale nic nie powinno się stać, ale zaproponował zwrócenie telefonu i wzięcie nowego bo samsung nie podejmie się reklamacji aż takiej "pierdoly" gdzie ja dbam o telefony a już po tygodniu na zawiasie są zauważalne rysy, gdzie również sam telefon traci na wartości.
Dlatego problem nie został rozwiązany bo każdy mówi co innego i nikt nie jest w stanie powiedzieć jak to ma być dokładnie. Ale wydaje mi się że jeżeli jest tak że jedna część ociera się o druga to nie jest to w 100% dobrze zrobione dlatego doszedłem do wniosku że dziś zwracam telefon, nowy już jest zamówiony i będzie jutro do odebrania, i przy kasie poproszę o sprawdzenie telefonu i jeżeli tam będzie inaczej niż w tym co mam teraz to znaczy że nie przesadzałem tylko miałem rację :smiling-face: etui ściągnięte więc teraz powinno być bardziej widoczny mankament o którym mowa.
A jutro jak odbiorę nowy to napisze czy to tak ma być czy przyszedł jednać całkiem inaczej złożony. 20231214_142635_1000000722_1702560494.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z każdym Foldem jakim miałem do czynienia wszystkie były z małą szczeliną. Proszę zatem dać znać jak przyjdzie Panu nowy.
KrZyHuUuU
Voyager
Opcje
Owszem mała, a tu na dole tej szczeliny wgl nie ma przy otwieraniu a to różnica:)
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z tego co mi wiadomo, to konstrukcja zawiasu jest właśnie tak zrobiona.
KrZyHuUuU
Voyager
Opcje
Żeby od pierwszego otwarcia rysował zawias z boku ?
Wątpię. No zobaczymy jak przyjdzie kolejny fold
0 Like