Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odklejająca się ramka w okół ekranu Flip5

(Temat utworzony: 29-10-2024 08:52 PM)
236 Wyświetlenia
pawelz87
First Poster
Opcje
Jak w tytule. Na samym poczatku uzytkowania odkleila mi sie ramka w okol ekranu.
Chodzi mi o tę czarną plastikową "listwę" ktora jest dookoła wyswietlacza.. jedna nie przeszkadzało mi to za bardzo więc nie naprawiałem tego. Jednak obecnie jestem zmuszony odesłać telefon do serwisu w celu wymiany odklejajacej sie folii. I tu pytanie. Czy podkleja mi wspomniana listwe? Czy uznaja ze to oszkodzenie mechaniczne i bedzie odmowa naprawy a tym samym odmowa wymiany folii? Dodam, ze telefon nie ma zadnych sladow upadku. Pojedyncze ledwo widoczne rysy co jest normalne po roku uzytkowania. A wspomniana odklejajace sie ramka ma mikroskopijne uszczerbienie ktorego praktycznie nie widac
Czy ktos odsylal telefon na serwis z powodu odklejajacej sie ramki? Jaka odpowiedz?
0 Like
1 Odpowiedz
PatrykF
Expert
Opcje

@pawelz87 Generalnie możesz spodziewać się odmowy naprawy, jeżeli z powodu zignorowania problemu z odklejoną listwą powstały jakieś inne usterki (do środka dostała się woda/kurz). Zgłosić należy obydwie rzeczy, a jaka będzie decyzja serwisu to już wszystko zależy od rezultatów diagnostyki. Generalnie tak już na przyszłość - nie ważne co uważasz o problemie, jeżeli coś dzieje się z urządzeniem to od razu zgłaszaj się do serwisu.