Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Etui Aramid Cover dla Galaxy Z Fold4

(Temat utworzony: 01-03-2023 11:57 PM)
154 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety Samsung nie przygotował dedykowanego etui Aramid Cover dla Galaxy Z Fold4. Korzystałem z niego w poprzednim modelu Fold3 i byłem bardzo zadowolony. Jest to ultralekkie etui wykonane z włókien aramidowych, dzięki czemu jest bardzo wytrzymałe. Największą jego zaletą jest jednak to, że jego waga jest zdecydowanie mniejsza niż w przypadku innych etui. Etui waży zaledwie kilkanaście gramów. Znalazłem trzy zamienniki:

Latercase

Twórca kanału Unbox Therapy posiada sklep z etui do różnych modeli telefonów. Jest też dostępna wersja dla Galaxy Z Fold4. Model Cyber Edition doskonale chroni moduł aparatu. Waga to około 16 gramów. Cena wynosi 59 dolarów co w przeliczeniu daje około 260 zł.

lc01.jpglc02.jpg

cenmaso

Trafiłem przez przypadek na etui tej firmy. Widziałem recenzję na YouTube i zapowiada się dobrze. Waga to około 12 gramów. Cena na Amazon w okolicach 200 zł.

cm01.jpg

PITAKA

Pitaka to znana firma, która produkuje etui do różnych telefonów. Producent przygotował etui aramidowe o nazwie Air Case również dla modelu Galaxy Z Fold4. Dostępne są dwie wersje kolorystyczne w cenie 79,99 dolarów co daje około 360 zł.

pk01.jpgpk02.jpg

Zamówiłem etui z firmy cenmaso. Jak przyjedzie to podzielę się moimi spostrzeżeniami.

5 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
@mirudo24, koniecznie daj znać jak się sprawuje! Jeśli oczywiście się zdecydujesz. Może i ja kupię sobie takie do swojego Z Fold4

Moim zdaniem pierwszy wzór jest najciekawszy 😃
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@W99, czekam na przesyłkę. Jak tylko dostanę to oczywiście dam znać. Mi się najbardziej podoba ostatnia wersja, ale niestety cenowo wypada najmniej korzystnie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@W99, dzisiaj odebrałem etui cenmaso. Przymierzyłem do telefonu i nie byłem zadowolony z jakości i precyzji wykonania. Gdyby etui kosztowało 50 zł to mógłbym przymknąć oko. Etui spakowane i czeka na zwrot.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dziękuję za informację.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mimo wszystko w dalszym ciągu zastanawiam się nad etui z włókna węglowego. Pitaka wygląda najlepiej, ale cena jest zaporowa. Latercase wypada nieco lepiej, ale też do najtańszych nie należy. Przemyślę temat i dam znać czy się zdecydowałem.