Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ekran ma problem z wybudzeniem

(Temat utworzony: 26-09-2024 07:26 PM)
674 Wyświetlenia
pn483
Journeyman
Opcje
Dzisiaj rano było wszystko okej 😔
Otworzyłam jak zwykle telefon i nie wybudził się od razu ekran. Poczekałam chwilę i nagle zadziałał. 
Następne kilka razy było dobrze, a kolejny raz znowu to samo było. 
Ekran w żadnym miejscu nie jest uszkodzony. Folia jest idealna. Nie upadł. 
Jedyny raz po otwarciu na ekranie pojawiły się kolorowe paski, ale po chwili zniknęły. 
Przez następną godzinę telefon się nie wybudził. 
Nagle zaczął działać po otwarciu. 
Ekran zewnetrzny działa bez problemu. 
Jutro wybiorę się do serwisu Samsung, ale proszę mi powiedzieć, czy do tego czasu mogę go używać, czy lepiej nie otwierać? 
Jestem załamana 🥲 Czytałam wczesniej o problemach tego telefonu, ale mialam nadzieję, że mnie to nie dotknie bo o telefon zawsze dbam jak o jajko. 
0 Like
5 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek uruchomić ponownie telefon, jeśli sytuacja się nie poprawi oznacza to uszkodzenie wyświetlacza.
Kar0tka
First Poster
Opcje
Czy problem został rozwiązany? Czy możesz powiedzieć co było przyczyną? Bo mam właśnie bliźniaczy problem
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kar0tka Zrestartuj telefon. Jeżeli to nic nie da to oznacza usterkę techniczną i trzeba sprzęt reklamować/serwisować.

albin29
First Poster
Opcje

Część, trochę się na szukałem na ten temat, gdyż moja żona ma podobny problem ale niestety stało się to po aktualizacji która sam zrobiłem . A dokładniej z Androida 12 do 13 i później do 14 bo myślałem że coś pomoże . Niestety się myliłem bo co się okazało nic to nie zmieniło . Telefon działał bez żadnego problemu do czasu jak zrobiłem pierwsza aktualizację. Niestety Samsung się wypiera czego kolwiek bo mnóstwo ludzi na całym świecie ma podobny problem . Na pewno nie jest to wina żadnej baterii jak pisze Samsung i także uszkodzenia jakiegokolwiek. Bo skoro odkładasz telefon na szafkę w normalny sposób i podnosisz w taki sam sposób to nie ma prawa nic się stać . Podejrzewam że miałaś ustawione żeby robił sam aktualizacje w nocy. Ja zawsze miałem to wyłączone i dlatego nie byłem świadomy co mnie czeka po zrobieniu aktualizacji. Na dziś dzień dzisiejszy telefon potrafi działać bez problemu pół dnia a później zaczyna włączać się kiedy mu się za chce. Niestety podejrzewam że lepiej już nie będzie. A i jeszcze wspomnę że kosztował 3 lata temu 5000 złotych kiedy kupowałem żonie pod choinkę. Na angielskich forach piszą te same bruzdy typu reset telefonu itd. Niestety te bzdury podejrzewam że są powielane w każdym innym języku. 

0 Like
albin29
First Poster
Opcje

Problem jest z aktualizacją Samsunga która nie mają zamiaru naprawić , wyżej opisałem problem można znaleźć pełno podobnych bzdur z Samsunga odpowiedzi na forach w innych językach . 

0 Like