17-12-2024 02:36 PM
18-12-2024 02:15 PM
@lysiutkiii Podejrzewam, że masz problem z jakąś aplikacją, która możliwe, że nie wyświetla się na ogólnym podsumowaniu - przykładowo jakaś apka od Mety. Co dokładnie to powoduje nie dasz rady sprawdzić sam - trzeba poprosić wsparcie techniczne o zdalną pomoc i diagnostykę, żeby można było przeczyścić aplikację.
18-12-2024 02:20 PM
18-12-2024 07:38 PM — edytowano 18-12-2024 07:49 PM
Cześć. Nie przejmuj się zbytnio tymi cyklami ładowania. Sprawdzałem kilkoma programami kilka różnych telefonów S i albo w ogóle nie pokazują cykli, albo pokazują 0 albo że niedostępne. Te programy też pokazują, że kondycja baterii jest dobra. Najnowsza wersja Gemini tak o tym pisze (tekst oryginalny z rusycyzmem i od razu daje wstawkę o możliwości że to nieprawda ).
'Model 2.0 Flash Experimental. Może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Niestety, telefony Samsung nie udostępniają bezpośrednio informacji o liczbie cykli ładowania baterii w ustawieniach systemowych. Nie ma też uniwersalnego kodu serwisowego, który by to umożliwiał. Istnieją jednak pewne sposoby, aby oszacować kondycję baterii, co może dać pewien obraz jej zużycia, związanego z liczbą cykli ładowania. Oto one:
1. Aplikacja Samsung Members:
Jest to najprostszy i najbardziej wiarygodny sposób na sprawdzenie kondycji baterii w telefonie Samsung. Aplikacja ta jest zazwyczaj preinstalowana na urządzeniach Samsung. Jeśli jej nie masz, możesz ją pobrać ze sklepu Galaxy Store lub Google Play.
Otwórz aplikację Samsung Members.
Przejdź do zakładki Diagnostyka lub Pomoc (w zależności od wersji aplikacji).
Wybierz opcję Diagnostyka telefonu.
Znajdź i wybierz test Bateria.
Aplikacja przeprowadzi test i wyświetli informacje o kondycji baterii, np. "Dobry", "Normalny" lub "Słaby". Nie pokaże co prawda liczby cykli ładowania, ale da ogólny obraz stanu baterii.
2. Aplikacje сторонние (zewnętrzne):
W Sklepie Play dostępne są aplikacje, które obiecują pokazywać szczegółowe informacje o baterii, w tym szacunkową liczbę cykli ładowania. Należy jednak podchodzić do nich z ostrożnością, ponieważ ich dokładność może być różna. Przykłady takich aplikacji to:
AccuBattery: Aplikacja ta monitoruje zużycie baterii i na podstawie zebranych danych szacuje jej pojemność oraz liczbę cykli ładowania.
Battery Info: Dostarcza informacji o stanie baterii, napięciu i temperaturze.
Pamiętaj, że aplikacje te działają na podstawie analizy danych i ich wyniki są jedynie szacunkowe.
3. Obserwacja i doświadczenie:
Najbardziej "analogowym" sposobem jest obserwacja, jak zachowuje się bateria w Twoim telefonie. Jeśli zauważasz, że bateria rozładowuje się znacznie szybciej niż kiedyś, może to świadczyć o zużyciu i większej liczbie cykli ładowania. Objawy zużytej baterii to m.in.:
Szybkie rozładowywanie się baterii.
Nagłe spadki poziomu naładowania.
Wyłączanie się telefonu przy jeszcze niezerowym poziomie naładowania.
Przegrzewanie się baterii.
Podsumowanie:
Bezpośrednie sprawdzenie liczby cykli ładowania w telefonach Samsung nie jest możliwe. Możesz jednak skorzystać z aplikacji Samsung Members, aplikacji сторонних lub po prostu obserwować zachowanie baterii, aby ocenić jej kondycję. Pamiętaj, że żywotność baterii zależy od wielu czynników, takich jak sposób użytkowania, temperatura otoczenia i sposób ładowania.'
Też odebrałem składaka z serwisu autoryzowanego S i na karcie naprawy pisało, że między innymi wymieniono baterię. Początkowo wydawało mi się, że wszystko jest OK. Po pewnym czasie zaczęło mi się wydawać, że z baterią nie jest ok. Moje podejrzenia wzięły się z trochę innych powodów. Ponieważ składaków Samsunga nie można używać swobodnie zgodnie z oczekiwaniami klientów ani z deklaracjami producenta (chodzi o składanie i rozkładanie - chyba że ktoś woli biegać cały czas do serwisu i być bez telefonu zamiast go po prostu nie składać ale mieć możliwość korzystania z niego) więc często telefon po ładowaniu wyłączałem. Zdziwiło mnie, że po włączeniu telefonu np. po kilku dniach stan baterii był o kilka procent mniejszy. Przed serwisem wydaje mi się, że nie było takich sytuacji. W innych telefonach oraz w składaku sprzed serwisu stan baterii po kilku miesiącach ( tak zdarzyły mi się takie przypadki) wyłączenia był taki sam jak w momencie wyłączenia albo np. mniejszy o 1% co prawdopodobnie wynikało z rozkalibrowanej baterii. Stanu baterii podczas normalnego użytkowania telefonu nie analizowałem ale z wykresów widzę, że wygląda to podobnie jak u Ciebie (może nie aż tak drastycznie - 20% w 6h w nocy i brak albo bardzo małe zużycie przez aplikacje). Załączam poniżej rys. z Folda na którym widać uskok w lipcu kiedy była wymieniona bateria. Nie będę się silił tutaj na wnioski. Był taki okres, że duże firmy sprzedawały w Polsce flagowce nie przeznaczone na rynek polski jako polską dystrybucję. Nie można było tego sprawdzić w prosty sposób tak jak można to zrobić teraz. A później zdziwienie, że jednym działa a drugim nie a telefon ten sam. Baterii też teraz nie można sprawdzić po ilości ładowań czy to jest szrot czy nówka.
19-12-2024 11:34 AM — edytowano 19-12-2024 11:35 AM
26-12-2024 10:46 PM
09-01-2025 08:17 PM — edytowano 09-01-2025 08:21 PM
12-01-2025 12:11 PM
12-02-2025 06:45 PM