Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dramatyczna bateria Galaxy Fold 6

(Temat utworzony: 17-12-2024 07:06 PM)
291 Wyświetlenia
lysiutkiii
First Poster
Opcje
Cześć 
Początkiem października telefon wrócił z samsung Care, po uszkodzeniu ekranu. 
Od tamtego czasu bateria to jest jakiś dramat 
Wgrali jakieś oprogramowanie, I od tamtego czasu bateria trzyma max 3h na ekranie. Im dłużej używam telefonu tym dłuższy jest ten sot.
W nocy od 0;00 do 6 rano schodzi lekko ponad 20 procent.
Po aktualizacji nic się nie poprawiło, poszedłem do serwisu.
Powiedzieli ze wgrali oprogramowanie fabryczne bo było coś nie tak z kopia zapasowa.
To przywróciłem swoje dane itp. Ale dalej to samo
Po 2 tygodniach znowu na serwis, to uprzejmie mi pani z sarkazmem powiedziała że miałem nie przywracać danych. I że hard reset pomoże
Zrobiłem hard reset w sobotę, wszystkie aplikacje każda Po kolei od nowa, i dalej jest to samo.
Bateria niby uczy się jeszcze użytkowania, ale już widzę że będzie lipa.
  • Pisałem raport o błędach, twierdzą że ok
  • Na infolinię samsunga na zdalnej diagnostyce pokazuje im cykle bateri 1 albo -1 
  • Po wizycie w serwisie pani mowi że wszystko ok i liczy normalnie - no jednak nie do końca 
  • Wipe cache robiłem nie raz 
  • Przywracanie z kopia nie pomogło
  • Przywracanie bez kopii też nie pomogło
Teraz bateria uczy się użytkowania ale widzę że będzie lipa z tego, bo wcześniej pokazywało że pelne naładowanie starcza na 13h
Wszystkie diagnostyki mówią że bateria ok, serwis nie chce wymienić bo mówi że z bateria jest ok
Co robić? 
Czytałem na niektórych postach i forach że też mają w serii s24 albo fold problem z bateria że też ja coś tak drenuje
Dodatkowo na wykresie jak śpię, tylko z włączonym wifi, cały czas coś drenuje ta baterie, I nie pokazuje żadnej aplikacji jak najade na konkretną godzinę. 
Twlefon byl 2 tygodnie w serwisie care
Tydzień w serwisie na sprawdzenie bateri
Pozniej znowu pojechałem do serwisu sprawdzić. Odesłali mnie z kwitkiem 
4 raz jechać wysyłać mi się nie widzi za bardzo, a widzę że niektórzy też mają taki problem z czapy
Zdjęcia w załączniku.
Proszę o pomoc bo zaraz wyrzucę ten telefon przez okno 🫠🫠🫠

image

image

image

image

0 Like
17 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Ile minęło dni od ostatniego przywrócenia ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej? Bateria uczy się wzorców użytkowania od kilku do kilkunastu dni.

lysiutkiii
First Poster
Opcje
3 dni, ale widzę już po tym ile schodzi w nocy, że jest tak samo jak wcześniej. A po powrocie z care, 2.5 miesiąca było tak że ona w nocy spadała. Dodatkowo dzwoniłem na infolinię, I powiedzieli ze zdalna diagnostyka pokazuje liczbę cykli 1, bądź-1, co niepokoi mnie najbardziej, bo serwis powiedział że jest wszystko ok z nią.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odczekaj kilka dni i jeżeli sytuacja nie ulegnie poprawie to konieczna będzie kolejna wizyta w punkcie serwisowym. Obawiam się, że na forum nic więcej nie wymyślimy.

Prom888111
Helping Hand
Opcje
A sprawdzałeś czy jakieś aplikacje nie działaja w tle,może któraś z aplikacji drenuje baterie.Ja tak miałem z najnowsza wersją antywirusa,i aplikacją od zegarka.Bateria leciała jak szalona.1734458470840.jpg1734458470869.jpg
0 Like
lysiutkiii
First Poster
Opcje
Właśnie nie. Na ostatnim screenie kliknąłem na ten wykres co w nocy coś pobiera, ale tam żadnej aplikacji nie ma, tak samo jak u Ciebie na tym menu zarządzania ostatnimi aplikacjami brak jakichkolwiek aktywnych w tle
0 Like
Prom888111
Helping Hand
Opcje
A jak wyłączysz,i włączysz telefon to jest duża różnica w procentach bateri?
0 Like
lysiutkiii
First Poster
Opcje
1% zszedł
0 Like
Prom888111
Helping Hand
Opcje
Skoro po wyłączeniu i włączeniu,bateria spadła o 1%,a nie o 10czy20%,tzn że bateria jest ok.Gdyby była w złej kondycji spadek byłby duży.Jak dla mnie powodem może być wgrane oprogramowanie.Na noc wyłącz wifi,powyłanczaj automatyczne aktualizacje.
0 Like
lysiutkiii
First Poster
Opcje
Włączyłem tryb bezpieczny na noc j zeszło 15%, na wykresie przedstawione takie dziwne dość skoki, raz pobiera dużo, pozniej nic.
Juz niewiem jak to rozumieć...1734494382269.jpg1734494382289.jpg
0 Like