Cześć
Początkiem października telefon wrócił z samsung Care, po uszkodzeniu ekranu.
Od tamtego czasu bateria to jest jakiś dramat
Wgrali jakieś oprogramowanie, I od tamtego czasu bateria trzyma max 3h na ekranie. Im dłużej używam telefonu tym dłuższy jest ten sot.
W nocy od 0;00 do 6 rano schodzi lekko ponad 20 procent.
Po aktualizacji nic się nie poprawiło, poszedłem do serwisu.
Powiedzieli ze wgrali oprogramowanie fabryczne bo było coś nie tak z kopia zapasowa.
To przywróciłem swoje dane itp. Ale dalej to samo
Po 2 tygodniach znowu na serwis, to uprzejmie mi pani z sarkazmem powiedziała że miałem nie przywracać danych. I że hard reset pomoże
Zrobiłem hard reset w sobotę, wszystkie aplikacje każda Po kolei od nowa, i dalej jest to samo.
Bateria niby uczy się jeszcze użytkowania, ale już widzę że będzie lipa.
- Pisałem raport o błędach, twierdzą że ok
- Na infolinię samsunga na zdalnej diagnostyce pokazuje im cykle bateri 1 albo -1
- Po wizycie w serwisie pani mowi że wszystko ok i liczy normalnie - no jednak nie do końca
- Wipe cache robiłem nie raz
- Przywracanie z kopia nie pomogło
- Przywracanie bez kopii też nie pomogło
Teraz bateria uczy się użytkowania ale widzę że będzie lipa z tego, bo wcześniej pokazywało że pelne naładowanie starcza na 13h
Wszystkie diagnostyki mówią że bateria ok, serwis nie chce wymienić bo mówi że z bateria jest ok
Co robić?
Czytałem na niektórych postach i forach że też mają w serii s24 albo fold problem z bateria że też ja coś tak drenuje
Dodatkowo na wykresie jak śpię, tylko z włączonym wifi, cały czas coś drenuje ta baterie, I nie pokazuje żadnej aplikacji jak najade na konkretną godzinę.
Twlefon byl 2 tygodnie w serwisie care
Tydzień w serwisie na sprawdzenie bateri
Pozniej znowu pojechałem do serwisu sprawdzić. Odesłali mnie z kwitkiem
4 raz jechać wysyłać mi się nie widzi za bardzo, a widzę że niektórzy też mają taki problem z czapy
Zdjęcia w załączniku.
Proszę o pomoc bo zaraz wyrzucę ten telefon przez okno 🫠🫠🫠