Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wifi 7

(Temat utworzony: 08-02-2025 10:20 AM)
604 Wyświetlenia
krampik1982
Voyager
Opcje
Witam. Posiadam router ,który działa już w technologii wi fi 7. Kiedy mam router przed połączeniem z telefonem pokazuje zasięg i siódemkę na górze ikonki internetu ,kiedy polacze telefon z tym routerem przeskakuje na wifi 6 po połączeniu . Co może być powodem takiego stanu rzeczy? Wifi 7 jest włączone w telefonie. Dlaczego nie pokazuje już wifi 7 po połączeniu z routerem?
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
89Floro
Journeyman
Opcje

Też mam router wifi 7. U mnie też tak jest, że widzi wifi przed połączeniem siecią z dopiskiem 7, a po połączeniu jest 6. U mnie ma znaczenie jakie mam szyfrowanie przy danej sieci. Żebyś mógł się połączyć z daną siecią w wifi 7 musisz mieć szyfrowanie WPA3. Jak będzie WPA2 to, mimo iż przed połączeniem widzisz 7 to wtedy połączy cię z wifi 6.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
krampik1982
Voyager
Opcje
Tak masz racje. Po zmianie szyfrowania na hybrydowe WPA2/WPA3 już pojawiła się 7 przy ikonce po połączeniu. Co też wcześniej pisał kolega ,router jest dwupasmowy i faktycznie nie jest przystosowany do pełnej obsługi wifi7. Dziękuję bardzo za informację. Temata uważam za zamkniętym. Wszystkim dziękuję za pomoc

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

23 Odpowiedzi
Moti7t
Navigator
Opcje
Przykładowo posiadam router WiFi 6 i w jego ustawieniach zrobiłem 2 sieci, jedna "zwykła" 2.4GHz dla reszty domowników oraz TV i druga Wifi 6 z osobnym hasłem tylko dla moich telefonów i laptopa, który też to obsługuje. Może spróbuj w ten sposób.
0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

Hi !

@krampik1982  napisał(a):
Kiedy mam router przed połączeniem z telefonem pokazuje zasięg i siódemkę na górze ikonki internetu...

Przyznam, że trochę to dla mnie nie jest jasne. Przed połączeniem nie powinno być żadnej ikonki, po połączeniu powinna być ikonka ( i ewentualnie 7 jeżeli wszystko prawidłowo ustawione). Może jakieś zdjęcia..

Po:

Screenshot_20250208_110431_One UI Home.jpg

Przed:

Screenshot_20250208_110402_One UI Home.jpg

Moti7t
Navigator
Opcje
Na pierwszym zdjęciu telefon jest połączony z WiFi 7, a na drugim WiFi jest całkiem wyłączone więc co ma pokazywać? Wygląda na to że telefon wykrywa sieć i łączy się prawidłowo z WiFi 7 routera.
0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

No więc właśnie to samo napisałem. Zauważ, że to Ty masz problem, nie ja. Wiem, że u mnie wszystko jest w porządku. Piszesz zdziwiony ' ...na drugim WiFi jest całkiem wyłączone więc co ma pokazywać?' jednak napisałeś, że u Ciebie PRZED połączeniem coś pokazuje. Dlatego zasugerowałem doprecyzowanie o co dokładnie chodzi i podesłanie zdjęć takich jak te moje.

0 Like
Moti7t
Navigator
Opcje
Sorry ja się zakręciłem i źle odczytałem post, myślałem że to Krampik wstawił te zdjęcia 😁
0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

Sorry mnie też się pokręciło myślałem że to Ty jesteś autorem tego wątku. 🤗

0 Like
krampik1982
Voyager
Opcje
Przed połączeniem z tym routerem widoczne wifi 7 przy ikonce internetu
0 Like
krampik1982