Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakie szkło folię polecacie na s25 ultra

(Temat utworzony: 06-02-2025 01:29 PM)
236 Wyświetlenia
kwiati
Student
Opcje
Cześć, niedługo będę posiadaczem s25 ultra i chciałem się zapytać jaką folię/szkło hartowane lub jeszcze co innego możecie polecić, oczywiście jeszcze chciałbym zabezpieczenie na aparaty
27 Odpowiedzi
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Bizon
0 Like
Tobczi
Explorer
Opcje
W s25 masz Gorilla victus 2 tak jak i w poprzednich kilku modelach zaczynając od 22 albo 23 nie jestem pewien jest to szkło z którego korzysta każdy prawie producent, mogą się różnić jedynie nazwa różne szkła, natomiast Huawei korzysta ze swojego autorskiego kunlun Glass, nie musisz mi wierzyć na słowo wystarczy że spojrzysz na recenzje albo testy. Zarysowania na telefonie mogą ci się pojawić same z siebie położysz go na nierównym może się porysac tak samo od kluczy w kieszeni. Szkło hartowane kosztuje 4zl a kupując dobrej jakości z Chin nie tylko jest tak samo dobre jak ekran telefonu ale ma również często lepsze właściwości oleofobowe i hydrofobowe no i nie musisz się martwić o rysy albo że ci się ekran rozleje od upadku.
0 Like
beavis
Pathfinder
Opcje

Nie na temat bo ja pisałem o modelu S25ultra a tam jest całkiem inny nowy rodzaj szkła z tymi różnymi powłokami oleofobowymi itp., więc po co to dublować tanim zamiennikiem z chin. Już dwa razy pisałem, że na moim dwu letnim S23ultra nie ma żadnych rys i uszkodzeń ekranu mimo braku dodatkowej ochrony, a ty dalej, że samo się może w każdej chwili zarysować od kluczy, gwoździ itp. , gdyby miało to już dawno by się porysowało a jest jak nowe. Poza tym nie interesuje mnie Huawei, honor już prędzej ale dalej nie wiem czy honor stosuje to " kosmiczne " szkło. Ale nie ważne w każdym razie ja nie stosuje i nie będę stosował żadnej dodatkowej ochrony ekranu bo mam osobisty dowód, że nie warto tego robić a komfort użytkowania bez żadnej dodatkowej powłoki dużo przyjemniejszy lepszy filing.

0 Like
Tobczi
Explorer
Opcje

Powłoka oleofobowa jest nakładana na szkło a nie jest to rodzaj szkła, najlepsza posiada apple i nakłada je na swoje telefony, samsung ma akurat bardzo średnia paluchy widać az milo. Tani zamiennik z Chin jest dużo lepszy niż oryginał od samsunga, wiem bo w porównaniu do ciebie porównywałem, zapewne jesteś typem osoby która kieruje się zasada, że po co mi szkło na telefonie dodatkowe skoro producent oferuje że szkło wytrzyma uderzenie bomby atomowej, feeling przy dobrym szkle często jest lepszy od oryginalnego ekranu. Ostatni raz ci odpowiadam bo widzę nie ms sensu odpowiadać komuś kto wypiera wszystko co się do niego mowi i gada coś o oszukiwaniu w aplikacji poświęconej firmie technologicznej.

0 Like
beavis
Pathfinder
Opcje

Z tego co piszesz to widzę, że to Ty nie masz pojęcia. Mam przykład z życia wzięty a ty mi piszesz coś innego, o kamieniach, uderzaniach młotem teraz o bombie atomowej. Użytkuje smartfony od kąd tylko się pojawiły i mam doświadczenie zarówno ze szkłami, foliami i bez ochrony i pisze o swoich doświadczeniach i odczuciach a nie na podstawie filmików czy artykułów z neta. Szkła przeszły długą ewolucjię i mam tego osobisty dowód że żadnych badziewi nie potrzeba naklejać. Jak napisałeś że pod chinskim szkłem czy też każdym innym masz lepszy "filing" niż bez niego to mi wystarczająco dużo mówi o twoich doświadczeniach bez. A tak z ciekawości kiedy testowałeś osobiście ekran z S25ultra, że uważasz że nie jest taki dobry jak podaje producent. Odpisz, fajnie się z tobą pisze😋

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nakleiłem oryginalną folię antyrefleksyjną Samsung i jestem bardzo zadowolony!

20250204_212024.jpg

AronBaron
Apprentice
Opcje
Witam jakie kupić szkło do samsung s25+? Ogólnie nie używam żadnych etui i nie rozumiem tego fenomenu ale same szkło bym założył ale niechce by pogrubialo telefon bądź wpływało negatywnie na jego wygląd.. Dzięki za rady 
0 Like
KamilKiri
Explorer
Opcje
Spigen EZ FIT z aplikatorem, gorąco polecam. Nie pogrubia, działa odcisk palca, fajna powłoka oleofobowa. Sprzedawany w dwupaku, a instalacja bardzo łatwa.

A fenomen etui zrozumiesz jak ci upadnie telefon na beton. :winking-face: