Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaba jakość zdjęć S25

(Temat utworzony: 05-02-2025 10:19 AM)
2049 Wyświetlenia
jroMTB
Explorer
Opcje
Cześć. Po przesiadce z A52s 5G na S25 jestem w negatywy szoku że nowy flagowiec samsunga robi gorsze fotki niż stary A52s. Głównie chodzi o brak ostrości poza centrum zdjęcia. Jest mniej szczegółów i zdjęcia po zrobienu zbliżenia maja rozmyte krawędzie. Słabo 😠🧐
21 Odpowiedzi
danielb_88
Voyager
Opcje
Flagowcem jest s25 ultra, s25 i s25 plus to uboższe wersje, a różnica w cenie musi z czegoś wynikać
0 Like
jroMTB
Explorer
Opcje
S25 jest pozycjonowany jako topowy model z serii Galaxy wiec na pewno powinien dzialac lepiej niz sredniak wydany 4 lata temu ktory kosztował ponad połowę mniej niż S25 😂 Chyba teraz płaci się za AI którego mało kto chce...
Andoku
Explorer
Opcje
Aparaty w S25 wykorzystują te same matryce, które były używane już w S22, S23 i S24. Więc efekty nie będą się za wiele różniły w stosunku do starszych modeli.
jroMTB
Explorer
Opcje
No nic muszę z tym jakoś żyć. Mam nadzieję że w S27 będzie miał już lepsze aparaty, przynajmniej dorównujące tym z A52s 😂
BartekOrl
Voyager
Opcje
We wszystkich testach, jakie oglądałem, gdzie porównywali różnicę między segmentem A i S były te różnice. Żeby być uczciwym to zrób to samo zdjęcie S oraz A, a potem wrzuć zdjęcie zrobione S na A i na odwrót. Bo porównywanie zdjęć na dużo gorszym wyświetlaczu jest bezsensu.
jroMTB
Explorer
Opcje
Dobry pomysł. Tak też zrobię. Przy porowniach S i A która seria wypadała lepiej jeśli chodzi i foty bo nie jestem zaznajomiony w tym temacie?
BartekOrl
Voyager
Opcje
Oczywiście, że seria S. Okiem niewprawnego laika, jak zobaczę zdjęcie w telefonie Mamy, która ma A55 i mojego S23/24, nie widzę większych różnic. Ale trzeba mieć na uwadze różnice ekranów. Jak wyświetlisz zdjęcie z serii A na większej rozdzielczości serii S to już może widać różnice. Jeśli nie to bym reklamował, bo może jest jakaś wada. Jeżeli chodzi o wszystkie filmy, które widziałem S24 vs S25 to ta nowa miała wyraźniejsze i lepsze zdjęcia. Polecam kanał Techmo.
Maro392
Pathfinder
Opcje
Nic nowego jeśli chodzi o zdjęcia, sam miałem s20fe i kupiłem s23 i zdj są po pierwsze przostrzone i szczególnie na ciemnych fotkach czyli robiąc zdj np w pomieszczeniu na czarnym widać dużo większy szum niż w fotach z s20 fe, a tak wszyscy rwcenzencii oceniali że aparaty dużo lepsze teraz wiem że 90% recenzji jest sponsorowanych
atvandal
Troubleshooter
Opcje
Zauważ że producent jakoś nie wysila się na promocję i marketing w serii podstawowej.Te zdjęcia niczym nie różnią się od s20fe,mam s24u dziewczyna s24 przesiadka z s22 i s21fe i szczerze to w zdjęciach zwłaszcza macro różnicy nie widzę.Teraz na tobie jest AI i poboczne udoskonalenia.Nie ma co już udoskonalać w optyce aparatu ekrany pogorszyły się względem S10 plus bo tam soczystość aż się wylewała.Rozwoj telefonów to ślepa uliczka